O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V Velenju kmalu več kot 70 družinskih oskrbovalcev svojcev

Velenje, 22. maj 2015 - V Velenju je s tečajem začela tretja skupina družinskih oskrbovalcev svojcev. Potem, ko je v aprilu tečaj zaključilo 47 občank in občanov, smo se zaradi velikega zanimanja odločili za dodatno skupino s 25 udeleženci tečaja, ki bo s tečajem zaključila konec maja.

Mestna občina Velenje je organizirala in financirala 20-urni tečaj v okviru projekta "Velenje, starosti prijazno mesto" in zanj namenila 4.100 evrov. Predavanja in praktične vaje, ki so za občanke in občane Mestne občine Velenje brezplačni, izvajajo strokovno usposobljeni delavci Doma za varstvo odraslih Velenje. Tečajniki bodo na tečaju pridobili številne informacije o tretjem in četrtem življenjskem obdobju. Spoznali bodo, kakšna sta dober odnos in komunikacija s starostnikom, zakaj je demenca rak sodobne družbe, kako se krepi starostnikova socialna mreža, kakšna je paliativna oskrba itd. Poleg predavanj bodo v okviru tečaja pridobili tudi praktična znanja in spoznali veščine za negovanje.

V Mestni občini Velenje bomo torej kmalu imeli več kot 70 novih družinskih oskrbovalcev svojcev.

V začetku junija bomo oblikovali tudi klub oziroma skupino družinskih oskrbovalcev, ki se bo redno sestajala. S srečanji bomo poskrbeli za izmenjavo izkušenj in medsebojno oporo, ki jo družinski oskrbovalci potrebujejo pri opravljanju zahtevnega dela. Na srečanjih bo vedno prisotna strokovna delavka Doma za varstvo odraslih Velenje.

Zainteresirani občani lahko več informacij o tečaju za družinske oskrbovalce svojcev dobijo pri strokovni sodelavki Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Katji Remic Novak, ki sprejema tudi prijave v naslednjo, že četrto, skupino tečaja (telefonska številka 03 8961 681, elektronski naslov katja.remic-novak@velenje.si).