O-STA

Se še spomnite trenutka, ko ste prvič v življenju zagledali morje?

4. junij 2015

Da bi čim več otrok ustvarilo nepozabne morske spomine, Rdeči križ že osmo leto zapored organizira vseslovensko akcijo Peljimo jih na morje! Kot vsako leto, jo bomo v NLB podprli tudi letos in v ta namen Rdečemu križu odstopili zbiralnike za prostovoljne prispevke, ki so nameščeni v vseh naših poslovalnicah. Poleg tega bodo kolegi iz NLB Kontaktnega centra po koncu akcije sodelovali v telefonskem zbiranju prispevkov, ki ga Rdeči križ organizira ob jesenskem humanitarnem koncertu.


Z akcijo, ki bo trajala do 30. septembra 2015, Rdeči križ zbira prostovoljne finančne prispevke za brezplačno letovanje otrok in starostnikov iz socialno ogroženih sredin iz cele Slovenije. V preteklih letih so na morje odpeljali že skoraj 2.500 otrok in 965 starostnikov, tj. kar 50 polnih avtobusov otrok in več kot 19 avtobusov starostnikov.

"S pomočjo akcije 'Peljimo jih na morje' otroci vsako leto preživljajo dneve polne doživetij v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič. V Rdečem križu Slovenije menimo, da smo starejši dolžni otrokom zagotavljati najboljše možne pogoje za zdrav in skladen razvoj, zato bomo tudi v prihodnje skupaj s partnerji delovali v dobrobit otrok, ki so najbolj ranljiva družbena skupina in zato potrebujejo še več naše pozornosti in pomoči. NLB smo hvaležni za donirana sredstva, s pomočjo katerih bodo lahko otroci iz socialno ogroženih sredin tudi letos uživali ob morju," pravi Irena Nečemer, zakonita zastopnica in podpredsednica Rdečega križa Slovenije.

V zbiralnikih naših poslovalnic se vsak mesec nabere tudi do 1.000,00 EUR, ki jih stranke NLB namenijo zbiralcu. V zadnjih letih smo zbiralnike odstopili že Rdečim noskom, Rdečemu križu in Unicefu, ki so na ta način za izvajanje svojih aktivnosti zbrali pomembno vsoto denarja.