O-STA

Telekom Slovenije naročnikom svojih mobilnih paketov omogoča zavarovanje mobilnih naprav, kupljenih v Telekomovih centrih

Ljubljana, 13. julija - Telekom Slovenije v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav naročnikom mobilnih storitev omogoča tudi zavarovanje mobilnih telefonov, mobilnih modemov ter tabličnih in prenosnih računalnikov, kupljenih v Telekomovih centrih. Postopek sklenitve zavarovanja je hiter in enostaven, v primeru prijave škodnega zahtevka pa je dovolj klic na številko 01 569 21 72. Na ta način Telekom Slovenije uporabnikom omogoča dodatno zaščito in več brezskrbnosti pri uporabi naprav.

Svoje mobilne naprave lahko zavarujejo fizične osebe, ki imajo sklenjeno oziroma ki sklenejo naročniško razmerje za katerikoli mobilni paket Telekoma Slovenije. Uporabniki lahko mobilne naprave zavarujejo največ do vrednosti 1.200 evrov, pri tem pa sta jim na voljo dva zavarovalna paketa, in sicer Osnovni paket in Paket Plus.

Osnovni paket krije nevarnosti za nenamerne poškodbe, vključno s poškodbo, ki jo povzroči tekočina, ali zlonamerno poškodbo s strani tretjih oseb. Paket plus pa poleg navedenega vključuje tudi zavarovalno kritje v primeru kraje naprave in nepooblaščene uporabe, ki je posledica kraje, ter podaljšano garancijo z 12 na 24 mesecev za izdelke Apple.

Za zavarovano opremo zavarovalno kritje velja za vse države, ne le za Slovenijo, in sicer pri bivanju v tujini do 30 dni, zavarovanje pa vključuje tudi popravilo mobilne opreme oziroma njeno nadomestitev s podobnimi mobilnimi napravami. Zavarovanje omogoča prevzem poškodovane ter dostavo popravljene ali zamenjane naprave na domu oziroma na delovno mesto naročnika. Prijava škodnih zahtevkov poteka hitro in enostavno s klicem na številko 01 569 21 72 vsak delovni dan med 9. in 17. uro.

Mesečna zavarovalna premija je odvisna od cene kupljene in zavarovane mobilne naprave ter znaša od 1,49 evra do 8,79 evra za Osnovni paket oziroma od 1,69 evra do 9,99 evra za Paket plus. Participacija naročnika pri uveljavljanju zavarovanja pri obeh paketih znaša od 20 evrov do največ 100 evrov.

Podrobne informacije o zavarovanju so predstavljene v Splošnih pogojih za zavarovanje mobilne opreme. Vse navedene cene vključujejo DDV.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije je na voljo na www.telekom.si.