O-STA

V Celju bo ta konec tedna koncertirala Ditka, prihodnji teden bo na Starem gradu Celje gostoval Ranko Babić z Moško copato

Koncert in predstava se uvrščata v sklop prireditev Poletja v Celju

Celje, 30. julij 2015, V soboto, 1. 8. 2015 ob 20.30 bo na Trgu pred Mestnim kinom Metropol nastopila vse bolj popularna pevka Ditka. Vstop na koncert je za obiskovalce brezplačen. V četrtek, 6. 8. 2015 ob 20.30 bo na Starem gradu Celje Ranko Babić nastopil v monokomediji Moška copata. Cena vstopnice: 15 EUR. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel. 03 42 87 936, 03 49 25 081 ter prodajna mesta Eventima po Sloveniji. Dogodka sta del programske ponudbe Poletja v Celju, knežjem mestu 2015. Medijski pokrovitelji Poletja v Celju: Radio Antena Štajerska, Novi Tednik in spletni portal Celje.Info. Pokrovitelja: Cinkarna ter Banka Celje. Več: www.celje.si, FB Celje-knežje mesto.

Pevka Ditka se v Celju predstavlja v okviru ciklusa poimenovanega Svet v mestu, ki prinaša gostovanja različnih v Sloveniji delujočih umetnikov. Ditka je pevka, kitaristka in komponistka s Prevalj. V letu 2013 je izdala zgoščenko z naslovom Ne bodi kot drugi. Na njej je deset skladb, in sicer pet uglasbenih pesmi znanih slovenskih pesnikov ( po dve Toneta Pavčka in Ferija Lainščka, ena Marka Pavčka) ter pet avtorskih skladb v angleščini. Avtor večine pesmi je Gorazd Čepin, pesem Dreamer, ki je v celoti Ditkina avtorska, pa je avgusta 2013 dosegla izreden uspeh na prestižnem skladateljskem tekmovanju v Londonu( United Kingdom Songwriting Contest), kjer se je v kategoriji Singer/Songwriter uvrstila v finale z devetimi od desetih možnih točk. Lani je pevka posnela drugi videospot za pesem Dober dan življenje, znano pesem Toneta Pavčka v uglasbitvi Gorazda Čepina, kateremu je pri aranžmaju in izvedbi pomagal tudi Matevž Šalehar-Hamo. Trenutno Ditka predstavlja svoj najnovejši single Ne spreminjaj me, ki najavlja novo zgoščenko v sodelovanju s Ferijem Lainščkom, s katerim imata veliko skupnih nastopov po Sloveniji s projektom "Ne bodi kot drugi". Ditkino spremljevalno skupino sestavljajo prekaljeni glasbeniki in sicer Gorazd Čepin na klaviaturah, Jure Praper na električni kitari, Ilj Pušnik na kontrabasu in Dani Hartman na tolkalih.

R. BABIĆ:MOŠKA COPATA

Vsi moški so copate. A le pravi moški si to upa povedati na glas! In če se bosta po predstavi v postelji 'zložila v žličko' in se med smehom zazibala v... khm... Za posledice ne odgovarjamo! Resnica namreč še nikoli ni bila tako zabavna kot v tej komediji, ki se brez izjem in dlake na jeziku (no, mogoče pa tudi) dotika prav vsega: od spominov na izgubo nedolžnosti, do prvega skupnega dopusta s punco, rojstva prvega otroka in krutega spoznanja, da niso vsi dojenčki ljubi. Z vami bo delil spoznanja iz zajetne študije o razumevanju fenomena imenovanega ženske! In modrosti iz biblije zapletenega osvajanja emancipiranega moškega. Komik Ranko Babić preprosto prizna: za svojo žensko bi naredil vse, četudi v posteljo pride...neobrita.

V priponki prilagamo fotomaterial

Na fotografiji Ditka

Foto: Žiga Koritnik

Več: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si