O-STA

Mladi zmaji nadaljujemo s poletnimi počitnicami 2015

Ljubljana, 31. 7. 2015 - V Javnem zavodu Mladi zmaji skupaj z mladimi Ljubljančani, starimi med 10 in 18 let uspešno plujemo čez počitnice. Mesec julij je bi tematsko obarvan kot mesec dogodivščin, mesec avgust pa naj bi bil po napovedih mladega zmaja precej pustolovski.

Julija smo tako uspešno izpeljali izlete v Pustolovski park Betnava, v vodno zabavišče Aqualuna (Podčetrtek), se vozili s hitrim čolnom ob slovenski obali in se kopali v Fiesi, peljali otroke in mlade na najhitrejšo zabavo v malo mestu velikih nakupov - Karting Rollbar (karte za izvedbo kartinga nam je doniral Rollbar) ter opravili vse izzive na sedem dnevnem športno - motivacijskem taboru, ki ga je s pomočjo donacije Lions kluba Ljubljana Omnia organiziral Javni zavod Mladi zmaji .

Vročino zbijamo tudi z ohlajanjem na kopališču Kodeljevo, saj smo v sodelovanju z Uradom za mladino Mestne občine Ljubljana, Javnim zavodom Šport Ljubljana in Energetiko Ljubljana v okviru projekta "Ljubljana mladim 2015", prejeli 400 brezplačnih enodnevnih vstopnic.

Avgusta pa se v družbi Društva Mozaik, odpravljamo na Bled in v Čateške toplice ter treniramo za kotaljenje po gorenjskih klancih (zorbing v Radovljici).

V začetku avgusta skupino najbolj drznih in pogumnih peljemo na MEPI tabor v Bohinjsko Belo, kjer bo gotovo prisoten športni pridih avanturizma v naravi. Tam bomo ostali ves teden in vam v nadaljevanju sporočili, kaj smo doživeli.

Tisti, ki se od vsega tega še ne bodo utrudili pa se bodo tik pred začetkom pouka skupaj z nami in Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok, odpravili na poletni tabor "Mi gremo pa na morje". Tam bomo raziskovali morski svet, obiskali Akvarij Piran, se šli detektive in reševali težke uganke skrite po Piranu, ustvarjali umetnine, športali in se peljali z ladjico...

Za seboj imamo tudi dve zelo uspešni mladinski izmenjavi Youth-culture Wiesbaden ter Roots and fruits preživeli po devet do dvanajst delovnih, a čudovitih dni. Prav na izmenjavah pa se spletajo zanimive kulturološko-pisane vezi, saj je tam prisotnih po 60 mladih iz vseh koncev Evrope...Tretja izmenjava Cyber styler pa nas čaka še v času od 8. do 17. 8. 2015.

Vse navedene aktivnosti so povečini že zasedene, imamo pa še veliko prostora v četrtnih mladinskih centrih Bežigrad, Črnuče, Šiška in Zalog, ki bodo v času počitnic odprti vsak delavnik, od 10. do 18. ure. Vljudno vabljeni!

Za dodatne informacije se obrnite na Vanjo Krmelj (gsm 051 659 022), oz.pišite na e-naslov: info@mladizmaji.si ali obiščite najbljižji mladinski center:

Četrtni mladinski center Bežigrad; Vojkova 73, www.bezigrad.mladizmaji.si

Četrtni mladinski center Črnuče; Dunajska 367, www.crnuce.mladizmaji.si

Četrtni mladinski center Šiška; Tugomerjeva 2 (poleti začasno na Ljubeljski 19a), www.siska.mladizmaji.si

Četrtni mladinski center Zalog; Zaloška 220, www.zalog.mladizmaji.si

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.