O-STA

OGLASIL SE JE RADIO PRLEK

RADIO ORMOŽ V NOVIH OBLAČILIH

DINAMIČNA RADIJSKA POSTAJA ZA PRLEKIJO IN SOSEDNJE DEŽELE

ORMOŽ, 11. junija - V tem tednu se je v Ormožu začel oglašati Radio Prlek. Gre za novi koncept in spremenjeno ime dosedanjega Radia Ormož, saj si tako njegovi lastniki, Občina Ormož, kot poslušalci v tem delu Slovenije, želijo, da bi radijska postaja z bogato tradicijo vdihnila več svežine in optimizma v prleški prostor, pa tudi v sosednje pokrajine, vključno z obmejnim pasom na Hrvaškem.

Prve spremembe, ki jih poslušalci Radia Ormož, odslej Radia Prlek, lahko lovijo na frekvenci 88.9 MHz (FM) je razširitev oddajnega časa iz lastnega studija, nova, zanimivejša komercialna ponudba, ki bo oglaševalcem omogočila učinkovitejše in donosnejše marketinške akcije in seveda nadgradnja programa, ki bo poslej bolj regionalno usmerjen, vendar bo posebna pozornost še vedno namenjena lokalnem informiranju - tako iz občine Ormož, kot tudi sosednjih krajev, ki jih radio dosega s svojim signalom. Tako Radio Prlek že ustvarja 24 ur lastnega programa, kar se je zgodilo prvič v njegovi zgodovini. Na spremembe pa odslej opozarja tudi nova celostna grafična podobe, ki na simbolni in konkretni ravni ponazarja igrivost in hkrati razvojno zavzetost celotnega prleškega območja.

Svet javnega zavoda za informiranje, ki zastopa interese občine Ormož pri upravljanju ekonomskega položaja in vsebinskega koncepta ormoške radijske postaje, je po večmesečnih pogovorih urednikovanje Radia Prlek zaupal družbi 1 radio d.o.o. iz Ljubljane. Direktor družbe, Miha Debevc je ob začetku predvajanja Radia Prlek po novi programski shemi dejal: "V teh dneh potekajo intenzivne izboljšave na področju tehnike in opreme, saj želimo da radio v okviru dovoljenj kar najbolje izkoristi svojo vlogo, obenem pa želimo ponuditi kvalitetnejši sprejem ter več možnosti sodelovanja poslušalcev v programu. Kmalu bo zaživela tudi spletna stran, ki bo med drugim omogočala tudi poslušanje programa" in dodal: : "Zavedamo se pomena lokalnih in regionalnih vsebin, zato delamo na racionalnem a vsebinsko kvalitetnem konceptu programa, ki s kombinacijo različnih produkcijskih metod prinaša kvaliteten, zanimiv in dinamičen program, obenem pa tudi ponuja cenovno učinkovitost. Kljub temu bo radio ostal neodvisen in nepristranski, aktivno pa bo sodeloval tudi v javnem življenju. Vabimo tudi vse, ki jih delo na radiu privlači in zanima, ter bi radi sodelovali pri nastajanju programa, da se nam predstavijo in nas obiščejo ali nam pišejo po elektronski pošti na naslov studio@radioprlek.com ."

V novo uredniško in vsebinsko zasnovo, ki bo Radio Prlek razvila v sodobno regionalno radijsko postajo se je vključila večina dosedanjih sodelavcev Radia Ormož, koncept hitrega reagiranja na vse pojave v okolju, pa narekuje tudi njeno okrepitev. Ekipa 1radia, ki ima bogate izkušnje pri sanacijski projektih na tem področju, je že začela z animiranjem novih sodelavcev na Radiu Prlek, izjemno zadovoljni pa so s prvimi reakcijami na prenovljeno programsko zasnovo. Tudi zaradi zagotovila, da bo Radio Prlek imel odprta vrata vsem družbenim, gospodarskim in političnim procesom, ter njihovim nosilcem, tako iz občine Ormož, kot tudi mnogo širše.