O-STA

EUROPARK V MARIBORU PRAZNUJE 15. OBLETNICO POSLOVANJA

Po 15 letih uspešnega delovanja je največje nakupovalno središče v SV Sloveniji globoko zapisano v srcih tamkajšnjih prebivalcev, Maribor pa se je z vstopom v novo tisočletje postavil na zemljevid mest z najsodobnejšimi nakupovalnimi središči. Praznovanje 15. rojstnega dne Europarka v Mariboru bo nepozabno zaradi velikega koncerta v središču mesta, predaje donacije Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, veselega dogajanja v nakupovalnem središču ter velike nagradne igre.

"Človekov pogled v preteklost je običajno nekoliko nostalgičen, naš pa je vse prej kot to. Ponosni smo na prehojeno pot, saj je vsa leta kazala trend napredka. S tem pa je naraščala tudi naša odgovornost do vse večjega števila kupcev in obiskovalcev. V 15 letih smo jih našteli že okoli 100 milijonov, kar pomeni nekaj več kot 20.000 obiskovalcev na dan," je v uvodu novinarske konference povedala center managerka, Simona Mandl. "Tudi poslovno je letošnje leto nadvse uspešno. V 2015 smo zabeležili 2,8-odstotno rast prometa," je še poudarila Simona Mandl. Precejšnjo pozornost so vsa leta namenjali družbeno odgovornemu ravnanju, zato je tudi Europarkovo praznovanje jubileja zastavljeno v tej smeri. Zaznamovala ga bo donacija v višini 15.000 evrov, ki so jo namenili Kliniki za pediatrijo UKC Maribor za zagon programa "Šola za zdravo prehranjevanje in življenjski slog". Doniranemu znesku bodo dodali še ves izkupiček od prodanih Europarkovih priložnostnih "eko" nakupovalnih vrečk, ki jih bo v naslednjih dneh mogoče kupiti v informacijski pisarni v pritličju Europarka.

Boštjan Brantuša, direktor SES Slovenija, je na mariborski Europark še posebej ponosen, saj ga je pred leti tudi sam vodil. "Europark in ostala tri SES-ova nakupovalna središča (Citypark Ljubljana, Citycenter Celje in Center Interspar Vič Ljubljana) so pred leti orala ledino na področju tovrstne trgovinske ponudbe, danes pa predstavljajo nosilce sodobnega trgovanja. Držati primat na tem področju pomeni tudi nenehno vlaganje v sodobne tehnologije in kadre," je dejal Boštjan Brantuša in svojo trditev podkrepil s podatkom o investiranih sredstvih za povečanje energetske učinkovitosti objekta v Mariboru, ki letos znašajo 1,1 mio evrov.

Petra Romih, vodja marketinga, je ena tistih, ki lahko z Europarkom praznuje tudi svojo 15-letno kariero v tem največjem nakupovalnem središču SV Slovenije. "V vseh teh letih je Europark skrbel tudi za zelo pestro dogajanje za vse generacije. Zvrstilo se je več kot 3000 različnih dogodkov, od tradicionalnih praznikov do glasbeno - umetniških nastopov vrhunskih mednarodno priznanih ali lokalnih umetnikov. Za tokratni jubilej pa smo se odločili prestopiti okvire ustaljenega dogajanja na domačem "dvorišču" in bomo Mariboru podarili nepozabno glasbeno dogajanje na Trgu Leona Štuklja," je v predstavitvi prazničnih dogodkov izpostavila Petra Romih in nadaljevala: "Europark bo z Mariborčani praznoval v soboto, 22. avgusta, ko se bo skozi ves dan na Trgu Leona Štuklja "dogajalo". Najmlajše bodo zabavali Čuki in Ribič Pepe, vrhunec pa bomo doživeli z velikim koncertom skupine Siddharta." Praznična pa bo tudi zadnja sobota v mesecu, 29. avgusta, ko bo na osrednjem prireditvenem prostoru Europarka svečana predaja donacije predstavniku Klinike za pediatrijo UKC Maribor, posladkati se bo moč s torto velikanko, obiskovalci bodo uživali v glasbenih nastopih Maje Keuc, Alye in Sebastiana ter vrteli veliko Kolo sreče. V izbranih prodajalnah in lokalih bodo na praznično soboto vse obiskovalce razvajali tudi s 15-odstotnim rojstnodnevnim popustom. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji mode, saj bo popoldan še glamurozna modna revija z vrhunskimi modeli in prej omenjenimi glasbenimi gosti. Za najmlajše obiskovalce pa so med 20. in 29. avgustom pripravili Europarkov otroški festival z gostiteljico Veverico Mico in najljubšimi risanimi junaki v 1. nadstropju Europarka.