O-STA

Češka TV preklaplja na R&S Venice video strežnik

Češka TV preklaplja na R&S Venice video strežnik

Češka nacionalna televizijska hiša Češka TV (Česká televize) nadgrajuje svoje produkcijske zmožnosti z novim R&S VENICE medijskim strežnikom proizvajalca Rohde & Schwarz DVS. Televizijska hiša je v enem izmed svojih studiev preklopila z zajemanja s kasete na datotečni sistem produkcije in je zato morala nadgraditi svojo infrastrukturo. R&S VENICE medijski strežnik z vgrajeno opcijo za delo z Avidovo programsko opremo in programom R&S VENICE Play bo prevzel ključno vlogo pri optimizaciji poteka dela na Češki TV.

Sistem R&S VENICE omogoča snemanje štirih kanalov in skrbi za ključne naloge za prenos, kot sta zajem in studijsko predvajanje. Njegove premostitvene zmogljivosti niso samo poimenovale sistema R&S VENICE, ampak so Češki TV omogočile nemoteno integracijo strežnika v obstoječe okolje.

Vgrajena opcija za delo z Avidovimi programi (Avid Workflow Option) s svojimi mnogimi zmožnostmi, ki lajšajo delovni proces, je bila eden zmed odločilnih faktorjev pri odločitvi Češke TV za ta strežnik. Zahvaljujoč nemoteni integraciji od zajema do prenosa osrednjega sistema za shranjevanje Avid ISIS in sistema Avid Interplay PAM je bil omogočen hiter in uporabniku prijazen potek dela. Zajemi prek HD-SDI vmesnikov se lahko v realnem času vnašajo v programsko opremo Avid ISIS, enako velja tudi za datotečni material z elektronskih medijev, kot so P2 kartice, XDCAM kamere, in njihovi meta podatki. Zahvaljujoč funkciji za prenos se lahko kratki posnetki in celotne sekvence predvajajo neposredno ali pa se distribuirajo naprej, potem ko so bile zmontirane - vse to brez zamudnega izvoza datotek. Funkcija "montaža med snemanjem" in strežnik R&S VENICE omogočata ogled in montažo video materiala medtem, ko se ta snema (odvisno od kodeka in ovojnice). R&S VENICE hkrati podpira tudi zajem z več kamer naenkrat. V kombinaciji s snemanjem na dveh lokacijah je sistem veliko bolj zanesljiv, še posebej pri prenosih v živo.

Monterjem na Češki TV bo v veliko korist tudi R&S VENICE Play GUI. Narejen je posebej za potrebe studijskega predvajanja, saj omogoča uporabnikom hiter dostop do vseh ključnih funkcij, še posebej v stresnih produkcijskih projektih, kot so oddaje v živo in snemanje poročil. Zahvaljujoč njegovem enostavnem simultanem prikazu številnih kanalov lahko uporabniki hkrati vidijo pregled kanalov za primarno predvajanje v A/B načinu kot tudi pregled pomožnih kanalov za sekundarno predvajanje. Hkrati jih lahko zanesljivo obvladajo tudi med najbolj stresnimi situacijami med oddajanjem v živo. Še več, R&S VENICE Play GUI se lahko zrcali tudi na več klientov.

R&S VENICE podpira tudi najpogostejše formate, ki se uporabljajo za prenos, na primer Panasonicov DVCPRO, AVC-Intra, Avidov DnxHD, Sonyjev XDCAM in Sonyjev XAVC.

Poiščite Rohde & Schwarz na sejmu IBC 2015 na razstavnem prostoru 7.E25.

Kontakt za medije: Katrin Brussa, e-mail: Katrin.Brussa@rohde-schwarz.com, Telefon: +49 511 67 80 70