O-STA

Končana prva faza razvoja prve slovenske vetrnice

Koper, 19. junija - Izolsko podjetje za proizvodnjo električne energije iz alternativnih virov Adler d.o.o. sporoča, da je končana prva faza razvoja prve slovenske vetrnice, ki je revolucionarni napredek na področju gradnje in tehnologije vetrnic v svetu.

Za medije pripravljajo tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili osnovni delujoči model domače vetrnice.

Podjetje Adler d.o.o. ponuja prodajo lastniških deležev podjetja vsem pravnim in fizičnim osebam RS z namenom izpeljave projekta izgradnje vetrnih elektrarn v Sloveniji. Poleg tega podjetje razvija domačo vetrnico 21. stoletja in je že osvojilo novo tehnologijo. Nova domača vetrnica je 15-krat močnejša od doslej najmočnejših svetovnih vetrnic, je dvakrat manjša in je 4-krat cenejša kot vetrnice na svetovnem trgu.Vetrnica je tudi popolnoma različne oblike in je bolj prijazna na videz ter je zaradi velike občutljivosti na majhne hitrosti vetra nezahtevna. Enako velja tudi za lokacije postavitve in prevetrenosti območja.

Zaradi velikega dolgoročnega makroekonomskega interesa RS v pogledu dodatnega odpiranja novih 12 000 delovnih mest ter povečanja izvoza za 5 milijard evrov na letni ravni iz proizvodnje vetrnic pri nas in ogromne rasti samega podjetja vabimo vse pravne in fizične subjekte na udeležbo v solastninjenju podjetja.

Na voljo je brezplačni informativni katalog o projektu vetrnih elektrarn v Sloveniji.