O-STA

TTL: Jubilejni Čar adventa na Dunaju 2015

UTL: Zimska pravljična dežela že 30. leto v pričakovanju božiča

Ko dnevi postajajo krajši, so tu vsi razlogi za veselje: 14. novembra svoja vrata na trgu pred mestno hišo odpira Čar adventa na Dunaju - letos že spoštljivo 30. leto zapored. Kot zimska pravljična dežela ustvarja pričakovanje božiča in obiskovalce vabi, da se za nekaj časa pomudijo v prijetnem okolju. Angelska krila in okrašena drevesa, vonj praženih mandeljnov in pečenih kostnjev ter raznolik program za otroke so stvari, zaradi katerih je tržnica Christkindl najbolj otrokom prijazna božična tržnica v Evropi. Vzdušje božiča pričarajo priljubljeni zbori z vsega sveta in Turmbläser, glasbeniki, ki igrajo praznično glasbo z rogov iz vrhov stolpov.

V prikupno okrašenem Rathausparku bodo presenečenja čakala tako najmlajše kot odrasle obiskovalce: zaradi pisano okrašenih dreves je večerno vzdušje še posebno čarobno. Najmljaši obiskovalci bodo tu vedno odkrili kaj novega: jahanje ponijev, nostalgični vrtiljak in "Božikov ekspres" so obvezne postaje vsakega pravega obiska tržnice Christkindl.

Vendar pa se ne svetijo le lučke na praznični tržnici in pisano okrašeno praznično drevo v Rathausparku. Oči vseh otrok se še posebno zalesketajo, ko sredi parka nenadoma opazijo dunajske Christkindl, božje otroke, ali ko njihovim zagnanim pomočnikom pomagajo v božičnih delavnicah pri peki in izdelovanju najrazličnejših ročnih izdelkov.

Priljubljena dunajska božična tržnica ponuja priložnost za nakup božičnih daril prav do zadnjega trenutka. Za krajši predah je za lačne obiskovalce na voljo pestra izbira okusnih priboljškov. Ena od vročih stalnic je z angelskimi krili okrašen "nebesni oder" sredi tržnice, ki je postal priljubljena točka za ljubitelje selfijev. Od ponedeljka do četrtka znane osebnosti tam pripovedujejo zgodbe, pesmi in anekdote in tako še bolj prispevajo k predbožičnemu vzdušju.

Spremljajoča publikacija Čara adventa na Dunaju je brezplačno na voljo pri izpostavah Österreich Werbung ali pri WienTourismus na telefonski številki: +43-1-24 555, Fax: +43-1-24 555-666.

Več informacij na voljo na: www.christkindlmarkt.at.


Za informacije:
Andreas Zenker
Zenker&Co
+43(0)664/2443242
info@zenkerundco.at