O-STA

Odlikovan: Unger je prejemnik Evropske oblikovalske nagrade za jeklene konstrukcije za streho v obliki diamanta na osrednji železniški postaji na Dunaju

Mednarodno prisotna skupina Unger Steel se je še enkrat izkazala z izvrstnimi jeklenimi strukturami in v Istanbulu 15. septembra 2015 prejela Evropsko oblikovalsko nagrado za jeklene konstrukcije, ki jo podeljuje Evropska konvencija za jeklene konstrukcije (ECCS). Nagrada je bila dodeljena za streho v obliki diamanta na novi osrednji železniški postaji na Dunaju. Unger je to prestižno nagrado prejel tretjič: leta 2007 mu je žirija nagrado dodelila za poslovni stolp v Bukarešti in leta 2009 za zahodno krilo mestne knjižnice "Neue Mitte Lehen" v Salzburgu.

Evropsko oblikovalsko nagrado za jeklene konstrukcije se podeljuje vsaki dve leti za projekte, ki predstavljajo izjemne lastnosti jekla v sodobni arhitekturi. Ta prestižna nagrade gre letos spet skupini Unger Steel kot izvajalcu.

"Ponosni smo, da smo tretjič prejemnik te prestižne nagrade. Streha v obliki diamanta bo s svojo prijetno arhitekturno obliko na osrednji dunajski železniški postaji izrekala dobrodošlico potnikom z vsega sveta. Postaji daje mednarodni pomen," je pojasnil Josef Unger, izvršni direktor skupine Unger Steel.

Umetnost jeklenih konstrukcij v Avstriji

Nova osrednja dunajska železniška postaje si je že prislužila ugled kot eno najpomembnejših multimodalnih vozlišč znotraj transevropskega železniškega omrežja. Za strešno strukturo, ki se razlega čez 37.000 kvadratnih metrov in je vidna od daleč, je bilo zbranih 7.000 ton jekla, kar je enako količini porabljeni za Eifflow stolp v Parizu.

Radodarnost, odprtost in funkcionalnost so tisto, kar odlikuje celotno osrednjo dunajsko železniško postajo, kakor tudi njen vizualni vrhunec, ki je že prejel več nagrad in se razteza 260 metrov v dolžino in 120 metrov v širino. Streha je sestavljena iz 14 posameznih diamantnih segmentov, pokriva pa pet peronov, nad katerimi je dvignjena 15 metrov.

Fotografija je na voljo na: http://www.apimages.com

Pričujoče obvestilo za javnost z dodatnimi informacijami in fotografijami je na voljo na: http://www.ungersteel.com/en/news-und-press/news-und-press/press-release.html

Z veseljem vam pošljemo fotografije v kakovosti, primerni za tisk. Brez zadržkov nas kontaktirajte:

Silvia Unger in Viktoria Frey

Tel.:+43-3352-33524-401, marketing.at@ungersteel.com, www.ungersteel.com