O-STA

Šest inovacijskih centrov izbranih v program ARISE Europe podjetja EIT Digital

EIT Digital
Bruselj, 15. september

EIT Digital z veseljem sporoča, da so bili na osnovi javnega razpisa in izbirnega procesa za sodelovanje s podjetjem EIT Digital v programu ARISE Europe izbrani naslednji inovacijski centri:

- BGI Lisbon, Portugalska
- Inits Vienna, Avstrija
- RubixLab Bratislava, Slovaška
- ABC Ljubljana, Slovenija
- Startup Wise Guys Tallinn, Estonija
- Found.ation Athens, Grčija

V okviru sodelovanja z EIT Digital bodo izbrane organizacije povezane z (več kot 130) partnerji EIT Digitala, ki jih predstavljajo globalna podjetja, vodilni raziskovalni centri in najvišje uvrščene univerze. Prek osebja odgovornega za poslovni razvoj podjetja EIT Digital bodo startup podjetja dobila hitrejši dostop do širšega evropskega trga in vlagateljev. Praktično sodelovanje pomeni skupno svetovanje startup podjetjem in sodelovanje pri dogodkih namenjenih mobilizaciji lokalnih deležnikov.

"Izbrani inovacijski centri so močne zgodbe o uspehu in lokalni ekosistemi. Vznemirjeni smo, ker bomo začeli sodelovati z njimi in prispevali k ustvarjanju glavnega prostora za digitalne inovacije v njihovih deželah in celotni Evropi," pojasnjuje Fabio Pianesi, direktor za raziskave v EIT Digitalu.

ARISE Europe je program podjetja EIT Digital, katerega namen je v sodelovanju z lokalnimi šampioni stimulirati regionalno rast v državah EU, v katerih EIT Digital ni prisotno. Na javni razpis se je prijavilo 43 centrov iz 14 držav. Več informacij o ARISE Europe:

https://www.eitdigital.eu/about-us/arise-europe/

Kontakt:

Fabio Pianesi, direktor za raziskave, EIT Digital
fabio.pianesi@eitdigital.eu

Tel: +39 3346475693

O podjetju EIT Digital

EIT Digital je ena vodilnih evropskih organizacij za odprte inovacije. Naša misija je negovati digitalno-tehnološke inovacije in podjetniški talent za gospodarsko rast in kakovost življenja v Evropi. Združujemo podjetnike iz partnerstva več kot 130 vodilnih evropskih korporacij, malih in srednje velikih podjetij, startupov, univerz in raziskovalnih inštitutov. EIT Digital pospešuje tržno zanimanje za digitalne tehnologije, ki temeljijo na raziskavah, in Evropi prinaša podjetniške talente in vodenje. www.eitdigital.eu