O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Jutri slovesnost in koncert ob prazniku mestne občine Velenje

Velenje, 17. september 2015 - Jutri, 18. septembra, pripravljamo ob 17. uri v Domu kulture Velenje osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku.

Slavnostni govornik na slovesnosti bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, kulturni program pa bosta pripravila priznana velenjska glasbenika, odličen saksofonist ter skladatelj Jure Pukl in pianist Rok Tadej Brunšek.

Na slovesnosti bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič podelil najvišja občinska priznanja.

Najvišje občinsko priznanje - naziv Častni občan Mestne občine Velenje bo za izjemne razvojne dosežke Mestne občine Velenje ter za pomemben prispevek k prepoznavnosti Velenja prejel dolgoletni župan Mestne občine Velenje Srečko Meh.

Grb Mestne občine Velenje prejmejo: Rajko Djordjevič, za 45 let udejstvovanja na glasbenem področju in za 25 let vodenja lokalne televizije VTV, Društvo za boj proti raku Velenje, za dolgoletno humanitarno in prostovoljno delo ter 25 let delovanja društva in Združenje borcev za vrednote NOB Velenje, za 70. letno delo na področju ohranjanja zgodovine.


Plaketo Mestne občine Velenje prejmejo: Valter Golob, za dolgoletno prizadevno in uspešno delovanje v Medobčinskem društvu invalidov Velenje, Šaleški študentski oktet, za prispevek k razvoju zborovskega petja in k prepoznavnosti Velenja ob 10-letnici delovanja in Slavica Živko, za dolgoletno prizadevno in uspešno delovanje na področju prostovoljstva.


Županovo priznanje letos prejmeta Maša Kolšek, za prispevek pri organizaciji glasbeno-plesnih predstav dijakov Šolskega centra Velenje in Jože Zupančič, za dolgoletno prizadevno delo na področju zdravstva.

Mestna občina Velenje je tudi letos na praznovanje občinskega praznika povabila predstavnike partnerskih in prijateljskih mest.


Po slovesnosti, predvidoma ob 18. 30, se bo pred Domom kulture Velenje začel koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in Jure Pukl kvarteta. Z orkestrom bosta nastopila tudi Rok Tadej Brunšek in Rajko Djordjevič.

Prijazno vabljeni!