O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V Velenju izbor mlade kmetice in gospodarja leta 2015

Velenje, 22. september 2015 - V soboto, 26. septembra 2015, bo v večnamenski dvorani v Vinski Gori pri Velenju potekal izbor mlade kmetice in gospodarja leta 2015.

Izbor je tradicionalna prireditev Časopisno-založniške družbe Kmečki glas in tednika Kmečki glas, ki vsako leto poteka v drugem kraju - kraju, od koder je doma aktualna nosilka naziva mlada kmetica leta.

Po uspehu lanske kandidatke Društva podeželskih žena Šaleška dolina Darje Miklavžina iz Škal nad Velenjem bo letošnji izbor potekal v Velenju. Pri organizaciji dogodka sodeluje Mestna občina Velenje in Društvo podeželskih žena Šaleška dolina.

Na razpis, objavljen v Kmečkem glasu, se je prijavilo enajst kandidatk in šest kandidatov. Vsi so en mesec pred izborom prejeli razpisano literaturo: štiri knjige Založbe Kmečki glas: Suhe mesnine na Slovenskem, Obožujem sir, Olja in Kis. Iz naštete literature bodo vsi tekmovalci odgovarjali na vprašanja v teoretičnem delu tekmovanja. V spretnostnem delu tekmovanja, šaljivih igrah, pa se bodo pomerili le trije najboljši kandidati in tri najuspešnejše kandidatke. To so tisti, ki bodo v teoretičnem delu tekmovanja zbrali največje število točk.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo vse kandidatke in kandidate sprejel že dopoldan, ob 10. uri, v prostorih Vile Biance.

Nato se bodo vsi kandidati odpravili na ogled Velenjskega gradu, ki mu bo sledila panoramska vožnja po Šaleški dolini.

Na tekmovanju, ki se bo ob 17. uri začelo v večnamenski dvorani Vinske Gore, se bodo tekmovalci za zmago borili približno tri ure.

Na spletni povezavi: http://www.kmeckiglas.com/reportaze/kdo-so-kandidati-za-mladega-gospodarja-in-mlado-kmetico-leta.html si lahko ogledate predstavitve letošnjih kandidatk in kandidatov.

Po razglasitvi zmagovalcev, predvidoma ob 20. uri, bodo za bolj veselo druženje poskrbel ansambel Vikend.

Dodatne informacije: Barbara Remec, Kmečki glas (041 805 592), barbara.remec@czd-kmeckiglas.si