O-STA

Fluor izbran za Sasolovega partnerja v Južnoafriški republiki

IRVING, Teksas & JOHANNESBURG, Južnoafriška republika--(BUSINESS WIRE)-- Družba Fluor Corporation (NYSE: FLR) je danes sporočila, da je podpisala triletni sporazum s Sasol Group Technology za izvajanje širokega nabora projektov kot del integrirane ekipe na Sasolovih lokacijah v Secundi in Sasolburgu v Južnoafriški republiki.

Primarni cilj sporazuma je sodelovanje Fluora in Sasola pri manjših in srednje velikih plinskih in naftnih projektih. Fluor bo z zaposlenimi v družbi Sasol Group Technology prek sodelovanja na delovnem mestu delil tudi strokovno znanje o lastnih inženirskih orodjih ter orodjih za izvajanje projektov. Sporazum pokriva širok razpon projektov, od idejnih zasnov do inženirskih storitev, nabave in vodenja gradbenih projektov.

"Veseli smo, da je Sasol izbral Fluor za partnerja pri izvedbi širokega nabora projektov na svojih lokacijah v Južnoafriški republiki," je dejal Taco de Haan, direktor Fluorove poslovne enote za energetiko in kemijo v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu. "S tem sporazumom o sodelovanju si bosta naši organizaciji skupaj prizadevali za optimizacijo kapitalske učinkovitosti pri številnih Sasolovih projektih. Tako se nadaljuje uspešno sodelovanje, ki traja že več kot pol stoletja in v okviru katerega smo ustvarili številne najbolj prepoznavne projekte v Južnoafriški republiki."

Fluorovo sodelovanje s Sasolom sega v začetek 60. let 20. stoletja, ko je pridobil prvi projekt v Sasolburgu. Leta 1970 je Sasol imenoval Fluor za glavnega izvajalca za inženirske, nabavne in gradbeno-nadzorne storitve za kompleks za proizvodnjo nafte iz premoga Sasol II in kasneje še za Sasol III, od takrat pa je podprl še številne druge Sasolove projekte.

O Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) je globalna inženirska in gradbena družba, ki načrtuje in gradi projekte, ki spadajo med najbolj kompleksne na svetu. Družba za svoje stranke na globalni ravni ustvarja in dobavlja inovativne rešitve na področju inženiringa, nabave, izdelave, gradnje, vzdrževanja in vodenja projektov. Fluor že več kot stoletje služi strankam v energetiki, vladnem sektorju, industriji, infrastrukturi, rudarstvu in na elektroenergetskem trgu. Fluor ima sedež v Irvingu v Teksasu in je na 136. mestu lestvice FORTUNE 500. S 40.000 zaposlenimi po vsem svetu je družba v letu 2014 ustvarila prihodke v višini 21,5 milijarde dolarjev. Za več informacij obiščite www.fluor.com ali nam sledite na Twitterju @FluorCorp.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150928005827/en/

Kontakti

Fluor Corporation
Odnosi z mediji
Brian Mershon, 469-398-7621
ali
Brett Turner, 864-281-6976
ali
Odnosi z vlagatelji
Geoff Telfer, 469-398-7070
ali
Jason Landkamer, 469-398-7222
ali
Odnosi z mediji Južnoafriška republika
Venetia de Vries, +27 11 482 5775/+27 83 288 9883

Vir: Fluor Corporation