O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Na promenadi bo v petek zadišalo

Velenje, 29. september 2015 - Mestna občina Velenje v sodelovanju s Festivalom Velenje, Mladinskim centrom Velenje in TIC Velenje pripravlja poseben kulinaričen dogodek. Na Promenadi okusov, ki se bo odvila na velenjski promenadi v petek, 2. oktobra, med 11. in 17. uro, vam bodo lokalni kuharski mojstri predstavili več kot 40 različnih jedi, ki jih boste lahko poskusili.

Svoje kulinarične specialitete vam bodo ponujali: Hotel Paka, Restavracija Jezero, Restavracija DK, Nostalgija, MAŠ priprava gotovih jedi, Ribiški dom Velenje, Pizzerija in restavracija La Donna, Bianca Gurmanka, Pivnica Zoro, Čokoladnica Lucifer, Inštitut S. U. R. F., Gostišče Verdelj in drugi. Gostinci bodo pripravili jedi posebej za ta dogodek, kar pomeni, da bodo malo drugačne od njihove običajne ponudbe. Cena glavne jedi bo 4 evre, za sladico pa boste odšteli 3 evre.

Razvajali se boste lahko tudi v kulinaričnem gledališču, kjer vam bodo obroke pripravljali priznan kuharski mojster Andrej Kuhar in tekmovalci resničnostnega šova MasterChef Slovenija, in sicer: Katja Černjak, Tjaša Koren in Tilen Stropnik. Andrej Kuhar, glavni kuhar v Vili Herberstein v Velenju, je edini Slovenec, ki je za svojo restavracijo v Nemčiji pridobil Michelinovo zvezdico. Zanj je vsaka jed lahko posebna, če je dobro pripravljena, če vključuje kvalitetne sestavine in jed izraža kreativnost kuharja.

Tudi kulinarično gledališče se bo odvijalo na velenjski promenadi. Senzoričnemu doživetju s predstavo ob pripravi obrokov ter okušanju jedi na prostem se boste lahko predajali ob 12. uri s kuharsko mojstrico Katjo Černjak, ob 13.15 s Tjašo Koren, ob 14.30 s Tilnom Stropnikom in ob 15.45 s priznanim kuharskim mojstrom iz Vile Herberstein Andrejem Kuharjem. Cena vstopnice za kulinarično gledališče znaša 15 evrov. Število vstopnic za posamezno predstavo kulinaričnega gledališča je omejeno! Vstopnice lahko rezervirate na telefonski številki 03/898 25 90 ali 03/898 25 70 ter preko e-pošte info@festival-velenje.si. Vse dodatne informacije o dogodku in gledališču lahko dobite na številki 031 320 187 (Žiga Kočevar, Šaleški študentski klub).

Vljudno vabljeni!