O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Odprtje novih prostorov Centra ponovne uporabe Velenje

Velenje, 30. september - Jutri, v četrtek, 1. oktobra, ob 12. uri bo na novi lokaciji v Podjetniškem centru Standard (Šaleška cesta 2 a, Velenje) odprl vrata Center ponovne uporabe Velenje, ki ponuja cenovno ugodne izdelke za dom in gospodinjstvo.

Ob odprtju prostorov na novi lokaciji bodo vsakemu obiskovalcu podarili knjigo (roman po lastni izbiri).

V Center ponovne uporabe Velenje lahko občani, prebivalci Šaleške doline, oddajo stvari iz gospodinjstev, kot so: pohištvo, gospodinjski aparati, posoda, keramika, športna oprema, knjige, dekorativni dodatki (slike, spominki ) in otroška oprema. Vsa oprema naj bo še delujoča in primerna za uporabo. Pohištvo in gospodinjski aparati naj ne bodo starejši od 10 let, izjema je starinsko pohištvo. Če imate doma stvari, ki so še uporabne in jih nimate komu podariti, vas vljudno prosimo, da pokličete na telefonsko številko 031 683 959 ali pošljete elektronsko sporočilo na naslov cpu@velenje.si. Lahko se dogovorite tudi za prevzem večjih kosov pohištva in opreme.

V Centru ponovne uporabe Velenje bodo zbrane izdelke popravili, inovativno obnovili in prodali novim uporabnikom po simbolični ceni. Tako bomo preusmerili tok potencialnih odpadkov iz zbirnih centrov nazaj v uporabo. Namen centra je ekološko osveščanje, varčevanje z naravnimi viri in energijo ter zmanjševanje količin odpadkov.

Center ponovne uporabe Velenje, katerega namen je ekološko osveščanje, varčevanje z naravnimi viri in energijo ter zmanjševanje količin odpadkov, deluje pod okriljem Mestne občine Velenje že tretje leto.

Vabljeni, da obiščete center na novi lokaciji v središču mestu Velenje!