O-STA

Telekom Slovenije in Samsung tudi letos ob nakupu mobitela z oznako Pink Ribbon 10 evrov namenjata združenju Europa Donna

Ljubljana, 30. septembra - Telekom Slovenije in Samsung že vrsto let v rožnatem oktobru, to je mesecu, ki je tradicionalno posvečen ozaveščanju o raku dojk, s posebno različico mobitela "Pink Ribbon" podpirata Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. V letošnjem oktobru bosta tako združenju namenila 10 evrov od vsakega prodanega mobitela Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon, ki bo od 1. oktobra dalje na voljo ekskluzivno v Telekomovih centrih. Vsak kupec mobitela bo ob nakupu prejel tudi darilo - privlačen ovitek v barvi izbranega mobitela.

Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon je sodoben in lahek mobitel, ki navdušuje s kovinskim ohišjem v zlati, srebrni, črni ali beli barvi, privlačno obliko in visoko kakovostjo. Zaslon Super AMOLED z diagonalo 11,48 cm (4,5"), odličen fotoaparat z 8 MP, 16 GB vgrajenega spomina, izboljšana funkcija za varčevanje z baterijo in ostale napredne funkcije ga umeščajo med priljubljene mobitele. Akcijska ponudba mobitela Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon velja ob sklenitvi oz. podaljšanju naročniškega razmerja z mobilnimi storitvami ob vezavi za 24 mesecev in plačilom 7,95 evra mesečno (skupaj 190,80 evra). Ob vsakem prodanem mobitelu Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon Telekom Slovenije in Samsung namenita 10 evrov Slovenskemu združenju Europa Donna.

Telekom Slovenije in Samsung želita na ta način prispevati k zagotavljanju čim večjih možnosti za zgodnje odkritje raka dojk, takojšnje in učinkovito zdravljenje ter rehabilitacijo. Mojca Senčar, predsednica Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna, pravi, da "želimo v Europi Donni z akcijo Pink Ribbon osveščati javnost o raku dojk, spodbujati ženske, da si od poznih najstniških let naprej dojke vsak mesec redno samopregledujejo, po 50. letu pa vsaki dve leti hodijo tudi na presejalno mamografijo. Hkrati s tem želimo javnost osveščati tudi o pomenu zdravega načina življenja za ohranjanje zdravja. Telekom Slovenije in Samsung s svojo podporo že vrsto let prispevata k uspehu naših aktivnosti."

Pri preventivnem samopregledovanju dojk si ženske lahko pomagajo tudi z brezplačno aplikacijo Zaupaj svojim rokam, ki na enostaven način spodbuja k rednemu in pravilnemu samopregledovanju. Tako si lahko nastavijo opomnik za mesečni samopregled, preverijo slikovni prikaz pravilnega izvajanja samopregleda po točkah in si kronološko zapisujejo zaznane spremembe. Brezplačno aplikacijo, ki je na voljo za pametne mobitele, tudi za Samsung Galaxy A3 Pink Ribbon, si uporabnice enostavno naložijo prek spletne trgovine Google Play. Več o aplikaciji je na voljo tudi na spletni strani​ breast-test.com.​