O-STA

Prelomen korak za digitalne bolnišnice - ClinicAll in SRC Infonet opremila prvo kliniko v Evropi z EMR

Sistemi EMR (elektronski zdravstveni podatki) vključujejo vse relevantne podatke o pacientovem zdravstvenem stanju in zdravljenju; centralni dostop do podatkov omogoča pooblaščenemu osebju klinike, zdravnikom in zdravstvenemu osebju optimalno upravljanje s podatki. Tako se izboljša ne le potek dela ampak tudi kakovost zdravljenja in varnost pacientov. Kljub številnim prednostim, ki jih omogoča povezovanje takih sistemov, pa povezovanja v evropskem zdravstvu tako rekoč ni.

Z vzpostavitvijo takšnega vseobsegajočega sistema EMR v slovenski kliniki sta nemški razvijalec programske opreme ClinicAll Germany in vodilni ponudnik kliničnih informacijskih sistemov na slovenskem trgu SRC Infonet skupaj naredila prelomen korak v prihodnost digitalnih bolnišnic. Trenutno je bilo v neki slovenski kliniki vzpostavljenih 180 obposteljnih terminalov ClinicAll - gre za inovativno rešitev na podlagi Windows 8, ki omogoča, da ima vsaka bolniška soba direkten dostop do sodobnega medijskega sveta in polno integracijo v informacijski sistem bolnišnice (HIS).

Rešitev tako ubije dve muhi na en mah. Bolniki lahko uživajo v gledanju IPTV, video vsebin na zahtevo (VoD), brskajo po internetu prek spletnega brskalnika, se poslužujejo telefonije VoIP in dostopajo do novic, vremenskih napovedi, spletnih iger, informacij o bolnišnici in zdravljenju ter več. Vse to je mogoče uporabljati prek zaslona na dotik in praktičnega in intuitivnega vmesnika Windows 8.

Vzporedno lahko zdravstveno osebje isti obposteljni terminal uporablja za dostop do vseh potrebnih zdravstvenih podatkov v tem fizičnem prostoru z omejenim dostopom. To osebju zagotavlja popolno pomoč in podporo med celotno zdravstveno terapijo in zdravljenjem. Fleksibilno podajanje dokumentacije in podatkov daje vsemu osebju neposreden dostop do sprotnih posodobljenih zdravstvenih podatkov o določenem pacientu, kar lahko celo rešuje življenja.

S ponudbo te enkratne rešitve tako ClinicAll in SRC Infonet v zdravstvenem sektorju postavljata nove standarde za učinkovito zdravljenje in kar največje udobje pacientov.


Kontakt:

SRC Infonet d.o.o.
G. Vasja Rebec
T: +386 4 600 76 00
info@infonet.si; www.infonet.si