O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Odprtje obnovljene Vile Rožle

Velenje, 12. oktober 2015 - Mestna občina Velenje se je kot partnerka v projektnem predlogu EE CULTURE prijavila na razpis Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013, ki ga delno sofinancira Evropska unija, Evropski sklad za regionalni razvoj. V okviru slednjega smo pridobili sredstva za rekonstrukcijo Vile Rožle v Sončnem parku, ki je varovan kot vrtnoarhitekturna dediščina.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 17. uri odprl prenovljeno Vile Rožle.

Pol ure pred odprtjem, ob 16.30, bomo v zgornjih prostorih Vile Rožle pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo sodelovali župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, vodja Urada za družbene dejavnosti Drago Martinšek in sekretarka Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje Kristina Kovač.

Z energetsko sanacijo Vile Rožle smo pridobili kakovostno energetsko saniran objekt, v katerega bomo umestile nove vsebine. Sam objekt razpolaga s približno 330 m² skupne notranje površine, ki je razdeljena v dve etaži z mansardo. Dozidali smo nadstrešnico, ki bo omogočala izvedbo aktivnosti tudi zunaj.

Obnovljene prostore bo v uporabo dobila Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, ki ji bo nova lokacija omogočila še boljše pogoje za delo in ustvarjanje.

Vrednost projekta EE CULTURE za Mestno občino Velenje znaša 314.716 evrov, od tega smo pridobili 267.508 evrov evropskih, 31.471 evrov državnih sredstev in prispevali še 15.737 evrov lastnih sredstev.

Prijazno vabljeni in lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje