O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Velenje je najlepše urejeno večje mesto

Velenje, 14. oktober 2015 - Včeraj zvečer je v Novi Gorici potekala zaključna prireditev tekmovanja Moja dežela - lepa in gostoljubna. Velenje je prejelo laskavi naziv najlepše urejen kraj v Sloveniji v kategoriji večja mesta.

"Mesto socialističnega čudeža kot so konec petdesetih nagovarjali obiskovalci svetovne voditelje, ki so Velenje hodili občudovat na račun urbanizma. Pozdravljamo festivalsko dogajanje, obnovljeno čolnarno in mestno kopališče ob Velenjskem jezeru. Navijamo pa tudi za projekt Doživetje socializma v Velenju, s katerim se skozi učno uro in inovativno vodenje obuja kolektivni duh, hkrati pa tudi opozarja na zablode tistega časa. Velenje iskrene čestitke!"

S temi besedami so včeraj ob razglasitvi na oder povabili župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča.

Tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja Moja dežela - lepa in gostoljubna organizira Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za turizem in internacionalizacijo.

Velenje je tekmovalo v kategoriji večja mesta (nad 20 tisoč prebivalcev) in je premagalo Ljubljano, Maribor, Celje, Kranj, Velenje, Koper in Novo mesto. Mestna občina Ljubljana je osvojila 2. mesto, Mestna občina Celje pa 3. mesto.

Tudi sicer je Velenje na tekmovanju Moja dežela - lepa in gostoljubna vsako leto prejelo najvišja priznanja v kategoriji večjih mest. Leta 2009, od kar traja projekt, smo osvojili prvo mesto, leta 2010 prav tako prvo mesto, leta 2011 drugo mesto, leta 2012 tretje mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2013 drugo mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, lansko leto pa prav tako drugo mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju .

O lepotah našega mesta se lahko prepričate tudi z ogledom promocijskega filma, ki je nastal lani, ob 55-letnici mesta: https://www.youtube.com/watch?v=k0_CGH3ZxFw. Film je režiral Velenjčan Matej Vranič.

Priznanje pa je na 5. dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici prejel tudi predsednik Turistične zveze Velenje Franc Špegel, in sicer za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije. Ob tej priložnosti so podelili še več priznanj: za prispevek k razvoju slovenskega hotelirstva in kongresnega turizma, za življenjsko delo v gostinstvu, Priznanje sejalec, Kristalni Triglav in naziv Ambasador Slovenskega turizma za leto 2015.

Hvala vsem, ki prispevate k urejenosti našega mesta!

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje