O-STA

American Express bo svojim uporabnikom na ključnih globalnih trgih prinesel Apple Pay

Imetniki kartice American Express bodo po pričakovanjih prvi lahko uporabljali Apple Pay v Kanadi in Avstraliji že letos; leta 2016 po načrtih sledijo Španija, Singapur in Hong Kong

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- American Express (NYSE:AXP) je danes napovedal, da bo Apple Pay™ na voljo na ključnih globalnih trgih. Imetniki American Express® Card bodo lahko plačevali mimogrede s svojim iPhoneom, uro Apple Watch ali iPadom. Apple Pay bo na voljo imetnikom kartice v Kanadi in Avstraliji še letos; tistim v Španiji, Singapurju in Hong Kongu pa leta 2016. Z Apple Pay bodo imetniki kartice v teh državah lahko brez težav dodali primerne potrošniške, podjetniške in poslovne kartice American Express® in tako plačevali z iPhoneom ali uro Apple Watch v trgovinah, ki omogočajo brezstično plačevanje in sprejemajo kartice American Express. Imetniki kartic bodo lahko svoje iPhone in iPade uporabljali pri plačevanju v sodelujočih trgovskih aplikacijah.

Pri plačevanju z Apple Pay bodo imetniki kartic še naprej uživali vso zaščito in storitve, ki jih pričakujejo od American Expressa.

"Z našim globalnih dosegom bomo Apple Pay lahko hitro prenesli imetnikom kartic v teh pomembnih državah," je dejal Tony Prentice, podpredsednik za mobilne produkte in plačila pri American Express. "Verjamemo, da je zelo pomembno biti med prvimi, ki zagotavljajo gladke in inovativne plačilne rešitve našim imetnikom kartic in veseli nas, da to z Apple Pay lahko tudi ponudimo."

"Naše stranke uživajo v izkušnji, ki jo nudi Apple Pay, in to želimo omogočiti kar največjemu številu naših uporabnikov po vsem svetu," je dejala Jennifer Bailey, podpredsednica Apple Pay. "Veselimo se, da lahko naš enostaven, varen in zaseben način plačevanja zagotovimo še več strankam po svetu z globalnim igralcem, kot je American Express."

Tako kot v državah, kjer je plačilo z Apple Pay že mogoče, bodo imetniki kartic American Express z Apple Pay uživali v teh značilnostih:

- Sprotna obvestila in podrobnosti o nakupu

- Gladka povezava z aplikacijo Amex® Mobile za izboljšan pregled nad računi, urejanje in dostop do nagrad in ponudb, ki so na voljo

Zaupanja vredna varnost & zaščita

Ne glede na to ali imetnik kartice plača v trgovini, preko računalnika ali mobilne naprave, American Express vedno poskrbi za varnost. American Express varuje imetnike kartic z zaščito pred prevarami in zlorabami na internetu.

American Express in Apple Pay temeljita na zaščiti in zasebnosti. Ko imetnik kartico doda v svoj račun Apple Pay, številka kartice ni shranjena na napravi. Namesto tega se dodeli edinstvena številka računa naprave, ki je na napravi varno shranjena kot zaščiten element v šifrirani obliki. Vsaka transakcija je avtorizirana z enkratno dinamično varnostno kodo.

Za več informacij o Apple Pay prosimo obiščite www.amex.co/applepay.

O American Express

American Express je globalno storitveno podjetje, ki strankam zagotavlja dostop do izdelkov, spoznanj in izkušenj, ki obogatijo življenja in poslovne uspehe. Za več informacij obiščite americanexpress.com in se povežite z nami preko facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress, in youtube.com/americanexpress.

Najpomembnejše povezave do izdelkov in storitev: plačilne in kreditne kartice, poslovne kreditne kartice, program nagrad Plenti, potovalne storitve, darilne kartice, predplačniške kartice, trgovske storitve, poslovne kartice in poslovna potovanja.

[i] "primerna kartica American Express" je potrošniška, podjetniška ali poslovna kartica ali plačilna kartica, ki ni bila preklicana in je bila izdana s strani hčerinske družbe American Express. Predplačniške kartice in izdelki niso primerni. Za kartice z oznako American Express, ki jih je izdala kaka druga finančna institucija, se prosimo obrnite na svojega izdajatelja, da vam pove ali sodelujejo v Apple Pay.

Izvirno verzijo tega sporočila si lahko ogledate na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20151027007064/en/

Kontakti

American Express

Bradley Minor, 212-640-2274

bradley.r.minor@aexp.com

Vir: American Express