O-STA

Brookfield in Qatar Investment Authority ustanovila skupno podjetje za izvedbo 8,6 milijarde dolarjev vrednega projekta Manhattan West Development

28. oktober 2015, 17:40 UTC

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Brookfield Property Partners L.P. (NYSE: BPY) (TSX: BPY.UN) je sporočilo, da je njegova hčerinska družba ustanovila skupno podjetje z Qatar Investment Authority (QIA) za izvedbo nepremičninskega projekta Manhattan West Development v New Yorku. Brookfield je kot del posla QIA-ju prodal 44-odstotni delež v projektu. Vrednost projekta po predvidenem zaključku gradnje in ob upoštevanju finančnega stabilizatorja je ocenjena na 8,6 milijard ameriških dolarjev.

To pametno sporočilo vsebuje večpredstavnostne vsebine. Ogled celotnega izvirnega sporočila je možen na: http://www.businesswire.com/news/home/20151028006358/en/

"Brookfield se ponaša z dolgim in uspešnim sodelovanjem z QIA, zato smo navdušeni nad dejstvom, da delijo naš pogled na izvedbo tega prelomnega projekta," je povedal Bruce Flatt, izvršni direktor podjetja Brookfield Asset Management.

"Zadovoljni smo, da bomo lahko razširili sodelovanje s podjetjem Brookfield in tako vlagali v kakovostne nepremičnine skupaj z zanesljivim partnerjem. To je dodaten dokaz zaupanja QIA-ja v dolgoročen uspeh na ameriškem trgu," je povedal Njegova ekscelenca Sheikh Abdulla Bin Mohammed Bin Saud Al-Thani, izvršni direktor Qatar Investment Authority.

Manhattan West je kompleks petih stavb, katerih skupna površina bo 7 milijonov kvadratnih čevljev, v zahodnem delu Manhattna, med 31. in 33. ulico ter 9. in 10. avenijo. Projekt se bo izvajal v naslednjih fazah:

· One Manhattan West - V 67-nadstropni poslovni zgradbi z 2 milijona kvadratnih čevljev skupnih površin, ki je trenutno v izgradnji, bodo glavni najemniki Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP. Zaključek gradnje je predviden za leto 2019.

· Two Manhattan West - Druga poslovna zgradba z 2 milijona kvadratnih čevljev skupnih površin. Gradnja se bo začela po oddaji prve zgradbe.

· Three Manhattan West - V 62-nadstropni luksuzni stanovanjski stolpnici se bo nahajalo 844 stanovanjskih enot. Prvi najemniki se bodo vselili leta 2017, zaključek gradnje pa je predviden za 2018.

· Four Manhattan West - Prvi načrti predvidevajo izgradnjo hotela ali dodatnih stanovanjskih enot.

· Five Manhattan West - Poslovna stavba z 1,8 milijona kvadratnih čevljev skupnih površin, ki je bila doslej znana pod imenom 450 West na 33. ulici, se bo z vložkom 350 milijonov dolarjev prenovila in popolnoma vključila v kompleks Manhattan West. Brookfield je že podpisal najemne pogodbe za 400.000 kvadratnih čevljev površin s strankami iz sektorjev IKT in medijev, ki bodo tako zasedali 90 odstotkov vseh razpoložljivih prostorov.

· Central Plaza / Retail - Skozi Manhattan West kompleks bo tekel park v velikosti dveh akrov, ki bo prevzel vlogo popolnoma nove peš cone na "32. ulici" z zelenimi vsebinami in lokali s skupno površino približno 200.000 kvadratnih čevljev.

"Manhattan West je na pravi poti, da postane vodilni gradbeni projekt luksuznih mešanih površin na območju Hudson Yards - naslednje ekskluzivne soseske v mestu New York," je povedal Ric Clark, izvršni direktor Brookfield Property Group.

"Prodaja deleža v projektu Manhattan West je skladna z našo strategijo recikliranja kapitala s pomočjo partnerstev z vodilnimi institucionalnimi vlagatelji."

O podjetju Brookfield Property Partners

Brookfield Property Partners je eden največjih upravljavcev komercialnih nepremičnin na svetu, ki upravlja s sredstvi, vrednimi več kot 60 milijard ameriških dolarjev. Smo med največjimi lastniki, upravljavci in vlagatelji v komercialne nepremičnine z razpršenim portfeljem, ki vključuje več kot 130 poslovnih stavb in več kot 150 vrhunskih trgovinskih centrov po celem svetu. Podjetje ima v lasti tudi večstanovanjske nepremičnine, nepremičnine za oddajo po t.i. principu triple net lease, industrijske in hotelske nepremičnine. Brookfield Property Partners kotira na borzah v New Yorku in Torontu. Dodatne informacije o podjetju so na voljo na www.brookfieldpropertypartners.com. Podjetje nekatere pomembne informacije predstavi samo na svoji spletni strani, zato naj vlagatelji preverijo informacije tam.

Brookfield Property Partners je vodilno nepremičninsko podjetje, ki kotira na borzi, v lasti podjetja Brookfield Asset Management. Slednji je z več kot 200 milijardami premoženja eden vodilnih alternativnih upravljavcev premoženja na svetu.

Kontakti:

Mediji: Melissa Coley
namestnica predsednika za komunikacije
telefon: (212) 417-7215 e-pošta: melissa.coley@brookfield.com
Investors: Matthew Cherry
Vice President, Investor Relations
Tel: (212) 417-7488 Email: matthew.cherry@brookfield.com

O podjetju The Qatar Investment Authority (QIA)

Qatar Investment Authority je ustanovila država Katar leta 2005 na podlagi vizije Njegovega veličanstva Sheikha Hamada bin Khalife Al Thanija z namenom povečanja gospodarske blaginje na podlagi razpršitve vlaganj. Podjetje gradi na več kot tridesetletni dediščini vlaganj države Katar in povečuje portfelj dolgoročnih strateških vlaganj, ki še dodatno dopolnjujejo ogromna sredstva z naravnimi viri bogate države.

Cilj Katarja je postati pomemben mednarodno središče za finance in upravljanje s premoženjem, kar je vizija, ki si ga delita vlada, prebivalci Katarja in njene ustanove.

S sedežem v Dohi in po novem tudi s podružnico v New Yorku je QIA naravnan k delovanju na najvišji ravni mednarodnega vlaganja. QIA kot vlagatelj svetovnega profila spoštuje najvišje standarde finančnega in komercialnega delovanja. Ponaša se z odlično bilanco uspehov na področju vlaganj v različne vrste premoženja, med drugim s tržnimi vrednostnimi papirji, nepremičninami, alternativnim premoženjem, zasebnimi lastniškimi instrumenti, na vseh glavnih finančnih trgih in hitro rastočih trgih.

Več informacij je na voljo na naši spletni strani www.qia.qa ali na spodnjih kontaktih:

Mediji: David Henderson
Mallory Weinberg
Združeno kraljestvo: +44 20 7251 3801 Združene države Amerike: +1 646 805 2043

Za ogled izvirnega sporočila za javnost na businesswire.com obiščite: http://www.businesswire.com/news/home/20151028006358/en/

Kontakti

za Qatar Investment Authority
Mediji:
David Henderson
Mallory Weinberg
Združeno kraljestvo: +44-20-7251-3801
Združene države Amerike: +1-646-805-2043
ali
za Brookfield Property Partners L.P.
Mediji:
Melissa Coley, 212-417-7215
namestnica predsednika za komunikacije
melissa.coley@brookfield.com
Vlagatelji:
Matthew Cherry, 212-417-7488
namestnik predsednika za odnose z vlagatelji
matthew.cherry@brookfield.com

Vir: Qatar Investment Authority

Večpredstavnostne vsebine

Foto

Brookfield in Qatar Investment Authority sta ustanovila skupno podjetje za izvedbo 8,6 milijarde dolarjev vrednega projekta Manhattan West Development (Foto: Business Wire)