O-STA

Synology je predstavil DiskStation DS716+ Idealni strežnik NAS za rastoča podjetja

Ljubljana, 12. november 2015 - Synology je predstavil DS716+, novi skalabilen strežnik NAS z dvema režama za diske, ki ga poganja štiri jedrni procesor z Btrfs datotečnim sistemom. DS716+ je namenjen malim in srednjim podjetjem, ki potrebujejo zanesljiv in visoko učinkovit strežnik za hrambo in kodiranje podatkov ter upravljanje aplikacij.

"DS716+, kljub kompaktni obliki, ponuja izjemne zmogljivosti. Verjamemo, da je idealna naprava za zahtevne uporabnike, ki potrebujejo širok izbor programja ali pa datotečni strežnik, ki je sposoben simultano obdelati veliko število zahtevkov, tudi v kodiranem okolju," je izjavil Chad Chiang, produktni vodja v podjetju Synology Inc.

Opremljen je 2GB spomina, dvema mrežnima vhodoma Gigabit LAN in štirijedrnim 1,6 GHz procesorjem, ki ga je možno naviti do 2,08 GHz in je opremljen s podporo za AES-NI kodiranje. Tako DS716+ prinaša spektakularne zmogljivosti v delu s kodiranimi datotekami in hitrosti prenosa do 218 MB/sek za branje in 141 MB/sek za zapisovanje kodiranih podatkov. Poleg tega pa video navdušencem omogoča simultano transkodiranje H.264 4K posnetkov v ločljivosti do 1080p.

Naprave so oblikovane tako, da je namestitev diskov povsem enostavna, brez uporabe orodja. Razvijalci so se pri zasnovi oserdotočili na zanesljivost sistema. Zato DS716+ prinaša podporo za pretikanje diskov med delovanjem in dve gigabitna mrežna vhoda s podporo za nadomestni način delovanja, ki zagotavljata neprekinjeno delovanje. Še več, za še boljši prenos podatkov je opremljen s tremi vhodi USB 3.0 in enim eSATA za nabor dodatnih možnosti varnostnega kopiranja.

Uporabniki lahko tudi aktivirajo Btrfs, sodoben datotečni sistem, ki, s posnetki stanja v izbranem času in možnostjo obnavljanja, vgrajenim preverjanjem integritete podatkov, zrcaljenjem meta podatkov in kvotami za skupne mape, omogoča večjo odpornost do napak, boljše upravljanje in napredno zaščito podatkov.

DS716+ poganja DiskStation Manager (DSM), najbolj napreden in intuitiven operacijski sistem za naprave NAS. Opremljen je s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje nalog vse od upravljanja varnostnega kopiranja do upravljanja omrežja. DS716+ tako omogoča opravljenje vseh osnovnih nalog podjetja in obenem povečanje delovne učinkovitosti. Synology je bil dve leti zapored izbran za zmagovalca na natečaju "PC Mag Business Choice Award winner", na katerem je prejel najvišje ocene v vseh elementih raziskave, vključno z zanesljivostjo, skupno vrednostjo in verjetnostjo, da bi ga uporabnik priporočil.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si