O-STA

Uspešno izveden 4. Europarkov festival medu

Minuli konec tedna je bil mariborski Europark v znamenju medu in medenih izdelkov

Mariborski Europark je v sodelovanju s podravskimi čebelarji pripravil že 4. Europarkov festival medu in s tem napovedal izvedbo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Tega bodo v petek, 20.11.2015, med 9h in 10h na osrednjem prireditvenem prostoru Europarka pripravili tudi za vse obiskovalce.

Europarkovi obiskovalci so pretekli konec tedna lahko okušali bogato izbiro zakladov iz slovenskega čebeljega panja in številne inovativne čebelarske izdelke. Slovenija je namreč ena redkih držav na svetu, ki se ponaša z medom z geografskim poreklom. Predstavilo se je kar 11 čebelarjev: 10 iz Podravja in eden iz Laškega. Na čebelarski tržnici so obiskovalci poleg različnih vrst medu z zaščiteno geografsko označbo lahko pokušali tudi posebne medene okuse, od cimeta do mete in aronije. Simona Mandl, center managerka, je ob tej priložnosti posebej opozorila na poslanstvo takšnega dogodka, kot je Festival medu, ki lahko v veliki meri doprinese k ozaveščanju prebivalstva o ohranjanju in skrbi za čebele ter nenazadnje promociji zdrave prehrane.

Tudi tokrat je bilo posebej poskrbljeno za najmlajše obiskovalce Europarka, zato so otroci na Europarkovem festivalu medu poslikali svojo panjsko končnico in jo postavili na velik čebelnjak. Izdelali so tudi kranjsko sivko in si tako vtisnili v spomin, da v Sloveniji nimamo rumeno-črnih čebel, ampak samo sive. 4. Europarkov festival medu sta spremljali še 2 razstavi, in sicer razstava čebelarskega orodja in razstava medenih pijač ter čebeljih pridelkov.