O-STA

Synology je predstavil Router RT1900ac

Za pametnejše in hitrejše omrežje

Ljubljana, 18. november 2015 - Podjetje Synology je predstavilo Synology Router RT1900ac, izjemno hiter brezžični usmerjevalnik, ki ga odlikujejo robustna povezljivost, napredna omrežna orodja, bogat nabor programskih dodatkov in uporabniku prijazno rokovanje. Namenjen je tako domačim, kot poslovnim uporabnikom.

Synology Router RT1900ac poganja operacijski sistem Synology Router Manager (SRM), ki se ponaša s profesionalnimi omrežnimi orodji za primerno ceno. Kakovost storitve (QoS - Quality of Service) na nivoju aplikacij omogoča spremljanje in nadzor porabe pasovne širine, ne le za priključene naprave, temveč tudi za posamezne programe. Spletni filter in Starševski nadzor, ki sta opremljena s širokim seznamom neprimernih spletnih strani, lastnikom podjetij in staršem omogočata preprosto blokiranje tisočev spletnih strani z le nekaj kliki in ustvarjanje urnikov dostopa v omrežje povezanih naprav.

Na Synologyjevi spletni strani, v razdelku Package Center, je uporabnikom na voljo bogat izbor programske opreme, s katero lahko usmerjevalnik Synology Router RT1900ac spremenijo v VPN strežnik, avtentikacijski strežnik RADIUS, strežnik DNS, središče za prenos datotek z neprekinjenim delovanjem ali medijski strežnik.

Uporabniški vmesnik, ki spominja na namizje, omogoča tekoč in intuitiven način upravljanja nastavitev omrežja in brezžičnih povezav. Poleg tega, pa aplikacija DS router, ki je namenjena uporabi na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android ali iOS, omogoča takojšen dostop in nadzor nad usmerjevalnikom Synology Router RT1900ac od koderkoli.

"V sodobnih omrežjih je usmerjevalnik kritični element. Pa vendar pogosto ostaja upravljanje z njim preveč komplicirano. Oboroženi z izkušnjami s področja razvoja strežnikov NAS, si pri Synologyju prizadevamo ponuditi karseda prijetno uporabniško izkušnjo in učinkovite ter napredne rešitve tako ljubiteljem, kot profesionalnim uporabnikom," je izjavil Derren Lu, izvršni direktor podjetja Synology Inc.

Synology Router RT1900ac je poleg standardnih štirih gigabitnih mrežnih vhodov Ethernet opremljen s tremi prilagodljivimi antenami dolgega dosega in najmodernejšo 802.11ac brezžično tehnologijo, ki omogoča kombinirano hitrost prenosa do 1.900 Mbps. Synology Router RT1900ac poganja dvojedrni 1.0 GHz procesor, ki omogoča nemoteno delovanje, tudi v primeru ko je nanj priključeno večje število uporabnikov. Vhod USB 3.0 in režo za kartice SD (SDXC) je možno uporabiti za priključitev zunanjih enot za hrambo, ki omogočajo uporabnikom povezavo in deljenje digitalnih vsebin z drugimi. Na ta način se Synology Router RT1900ac spremeni v napravo NAS. Podpora za 3G/4G USB omogoča tudi , da na področjih kjer je slaba pokritost z omrežno infrastrukturo, uporabniki ustvarijo zmogljivo brezžično dostopono točko.

###

O podjetju Synology Inc.

Synology je predan izkoriščanju prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij in tako odločen omogočiti podjetjem in domačim uporabnikom zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si