O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Podjetniško druženje v Standardu

Velenje, 21. december 2015 - V okviru Podjetniškega druženja, ki je potekalo v petek, 18. decembra, so svoje dejavnosti predstavili mladi podjetniki, ki imajo svoje prostore v Podjetniškem centru Standard.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je poudaril, da ima Velenje znanje in primerne pogoje za razvoj podjetništva. Znani smo po velikih podjetjih, ki so že uspela prodreti na globalne trge, želimo pa si razvoj malih in srednjih podjetij, ki bodo ustvarjala nova delovna mesta.

Direktorica SAŠA inkubatorja Karla Sitar je izrazila ponos, da so v kratkem času oddali vse pisarne in zapolnili večino kapacitet v "coworking" prostoru. Izpostavila je, da bo njihovo delo v prihodnje usmerjeno k zagotavljanju kvalitetnih vsebin in širjenju mreže svetovalcev, ki mlade podjetnike usmerjajo na njihovi poslovni poti.

Po manj kot treh mesecih v pisarnah in "coworking" prostoru deluje 18 mladih podjetij in 3 "startup ekipe". Njihove dejavnosti so zelo raznolike: Amibit - izdeluje napredne nadzorne sisteme za objekte in energetske naprave ter enostavno video gradivo preko spletnih brskalnikov brez uporabe drugih pripomočkov, BF dreams - razvija inovativne izdelke za pse, spletna trgovina Vlakec.si - prodaja lesenih igrač, Skupina Foton - razvija inovativno razsvetljavo, Klimatiziran.si - energetsko optimizira objekte z uporabo obnovljivih virov energije, Stilas - izdeluje dizajnerska okna po meri uporabnika, Posebna šola - učenje tujega jezika na potovanjih, RokVel - priprava izvirnih kulinaričnih doživetij, Skaza IP, računovodski servis Apo revizija.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje