O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Urejanje parkiranja v modri coni D v naselju Gorica

Velenje, 22. december - Konec novembra je v naselju Gorica začela obratovati nova modra cona D, ki obratuje 24 ur na dan, vse dni v letu. Z novim letom bodo vsi stanovalci v coni D, tako kot doslej, upravičeni do dveh letnih abonmajev za parkiranje; cena prvega abonmaja bo 8 evrov, drugega pa 30 evrov (enako kot v ostalih modrih conah v občini). Stanovalci morajo imeti abonmaje nameščene tako, da so v celoti vidni skozi vetrobransko steklo. Za leto 2015 so stanovalci cone D dobili abonmaje brezplačno.

Ostali morajo za parkiranje v modri coni D s plačilom na parkomatu odšteti 40 centov. Brezplačno je možno parkirati za dve uri med tednom, ob vikendih pa za 4 ure. Parkirna mesta za invalide so brezplačna in označena z rumeno barvo.

Stanovalci lahko brezplačno parkirajo v novi garažni hiši, v kateri je na voljo 660 novih parkirnih mest. Garažna hiša je razdeljena na tri etaže. Zgornja etaža (220 parkirnih mest) je rezervirana za stanovalcev v novih stanovanjih Poslovno stanovanjskega objekta Gorica, druga etaža bo namenjena imetnikom letnih in mesečnih kart, spodnja etaža pa vsem ostalim uporabnikom garažne hiše. Slednji bodo za uro parkiranja plačali 40 centov. Parkiranje v tej garažni hiši je do 1. aprila na voljo brezplačno.

Urejanje parkiranja v modri coni D v naselju Gorica bomo še naprej intenzivno spremljali. V začetku prihodnjega leta pa načrtujemo tudi usklajevalni sestanek z vodstvom Krajevne skupnosti Gorica. Želimo si, da bi se stanovalci naselja Gorica dobro počutili in da bodo imeli z uvedbo nove parkirne cone boljše pogoje za bivanje.

V primeru interesa stanovalcev bomo v garažni hiši na Gorici omogočili parkiranje tudi za motorna kolesa. Občinski redarji v naselju Gorica v modri coni D pa že sankcionirajo nepravilno parkiranje na mestih namenjenim invalidom, parkiranje na pločniku, kolesarskih stezah, intervencijskih poteh, zelenicah, pešpoteh in v križiščih.