O-STA

Na Krekovem trgu v Celju so s kar dvema silvestrovanjema na prostem tudi uradno zaključili dinamično zasnovan decembrski prireditveni program

Na prostem je v družbi Rok 'n' banda silvestrovalo kar 4500 obiskovalcev.

Celje, 01. 01. 2016, V Celju se je s silvestrovanjema na prostem zaključil bogat prireditveni program, ki se je v mestu pričel s prižigom praznične razsvetljave na prvo adventno nedeljo, 29. 11. 2015. Od takrat do konca meseca se je na prostem zvrstilo več sto dogodkov, namenjenih različnim ciljnim javnostim, ki so v mesto vsak dan privabili več tisoč obiskovalcev. Prvo silvestrovanjem na prostem se je v Celju zgodilo že 31. 12. 2015 dopoldne, v Pravljični deželi na Glavnem trgu, kjer so otroci silvestrovali v družbi Vlada Kreslina, ki je skupaj z njimi nekaj minut pred poldnevom odšteval še zadnje minute starega leta. S silvestrovanjem na Glavnem trgu je Pravljična dežela ob 13.00 uri tudi uradno zaprla vrata za obiskovalce, ki jih bo ponovno odprla decembra 2016.

Na Krekovem trgu, kjer se je zadnja zabava na prostem 31. 12. 2015 pričela ob 22.00, pa je za dobro počutje poskrbel Rok Ferengja s svojim Rok 'n' bandom. Novoletno poslanico je več kot 4500 obiskovalcem silvestrovanja izrekel župan Mestne občine Celje gospod Bojan Šrot.

V priponki prilagamo tudi fotomaterial

Utrinek iz silvestrovanja v Celju
Avtor fotografije: Andraž Purg