O-STA

Podelili priznanja družinskim oskrbovalcem

Včeraj popoldne je podžupanja Mestne občine Velenje Breda Kolar 30 udeležencem tečaja za družinske oskrbovalce svojcev čestitala za uspešno opravljeno izobraževanje in jim podelila priznanja. Podžupanja Breda Kolar, ki se je tudi sama udeležila tečaja, je poudarila pomembnosti izobraževanja na področju oskrbe svojcev in izpostavila izjemno strokovnost predavateljev.

Mestna občina Velenje je v lanskem letu v okviru projekta "Velenje, starosti prijazno mesto" v višini 5.700 evrov financirala tečaje za družinske oskrbovalce svojcev, ki so jih izvedli strokovno usposobljeni delavci Doma za varstvo odraslih Velenje.

Direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje Violeta Potočnik Krajnc se je Mestni občini Velenje zahvalila za odlično sodelovanje pri različnih projektih. Povedala je, da se prilagajajo potrebam svojih stanovalcev in jim s številnimi dejavnostmi lepšajo bivanje v domu. Čestitala je vsem udeležencem izobraževanja in jim povedala, da bodo strokovni delavci tudi v prihodnje na razpolago za dodatne informacije.

20-urnega brezplačnega tečaja se je do sedaj v štirih skupinah udeležilo že 77 občank in občanov, ki so pridobili informacije o tem, kako lahko pomagajo družinskemu članu ob prehodu iz domačega okolja v dom za varstvo odraslih oziroma kako lahko olajšajo bivanje starostnikom v domačem okolju.

Po zaključenem izobraževanju se udeleženci tečaja redno sestajajo, z namenom preprečevanja izgorevanja družinskih oskrbovalcev in drugih družinskih članov starostnika. S srečanji skrbimo za izmenjavo izkušenj in medsebojno oporo, ki jo družinski oskrbovalci potrebujejo pri opravljanju zahtevnega dela.

Udeleženci izobraževanja, ki so bili s pridobljenim znanjem zelo zadovoljni, so izrazili željo, da bi organizirali nadaljevalni tečaj, v okviru katerega bi lahko svoje znanje še nadgradili. Če bo dovolj zanimanja, bomo s tovrstnimi izobraževanji tudi nadaljevali.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje