O-STA

V času preventivne akcije "Vozimo pametno" Telekom Slovenije omogoča 20-odstotni popust na opremo za prostoročno telefoniranje

Ljubljana, 8. januarja - Telekom Slovenije bo med 8. in 24. januarjem podprl preventivno nacionalno akcijo "Vozimo pametno", s katero Javna agencija RS za varnost prometa voznice in voznike opozarja na nevarnosti in pasti telefoniranja med vožnjo, ki odvrača pozornost s cestišča. Telekom Slovenije bo v času trajanja nacionalne akcije uporabnikom omogočil 20-odstotni popust na nakup opreme za prostoročno telefoniranje in brezžičnih slušalk. Akcijska ponudba (http://ts.si/vozimo-pametno) je na voljo v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji in v E-trgovini Telekoma Slovenije (www.telekom.si/etrgovina).

Telekom Slovenije v okviru družbeno odgovornih aktivnosti veliko pozornosti namenja tudi varni rabi telekomunikacij, v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa pa poziva k večji pozornosti voznikov na okolico in razmere na cesti. Uporabnike mobilnih komunikacij kot udeležence cestnega prometa tako že vrsto let opozarja na pomen varnega komuniciranja med vožnjo, z akcijsko ponudbo opreme za prostoročno telefoniranje pa spodbuja odgovorno uporabo sodobnih telekomunikacijskih tehnologij v vozilih. Ob tem je spodbuden podatek, da ima vedno več novih vozil že vgrajeno opremo za prostoročno telefoniranje.

Akcija "Vozimo pametno" voznice in voznike s pomočjo TV-spota opozarja, da na cesti šteje vsaka sekunda. Zato naj se izogibajo uporabi mobilnega telefona med vožnjo. Raje naj varno ustavijo na primernem mestu in šele nato opravijo klic oziroma pošljejo SMS-sporočilo. Pri tem pa so voznikom v pomoč tudi naprave za prostoročno telefoniranje.

Več o preventivni akciji Javne agencije RS za varnost prometa najdete na www.avp-rs.si.

Več o ponudbi Telekoma Slovenije na www.telekom.si in www.telekom.si/etrgovina.