O-STA

Sprejem udeležencev mednarodnih zimskih iger šolarjev

Danes dopoldne je Mestno občino Velenje obiskala delegacija športnikov, ki bo Velenje prvič predstavljala na mednarodnih zimskih igrah šolarjev v avstrijskem mestu Innsbruck.

Goste so sprejeli podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktor Uprave Mestne občine Velenje mag. Iztok Mori, vodja Urada za družbene dejavnosti Drago Martinšek, vodja Urada za javne finance in splošne zadeve Amra Kadrić in vodja Urada za razvoj in investicije Alenka Rednjak.

Športniki iz Smučarskega kluba Velenje, ki bodo tekmovali v veleslalomu in na ekipnem paralelnem veleslalomu, in Smučarsko skakalnega kluba Velenje, tekmovali bodo v teku na smučeh, na igre odpotujejo v ponedeljek, 11. januarja 2016. Iger se bodo udeležili smučarji Neža Apšner, Jakob Jurjovec, Lan Marcel Koželjnik, Eva Rauter, Aljaž Rebolj, in tekmovalci v teku na smučeh Jan Bombek, Jerneja Brecl, Tiara Kaligaro in Lan Vrčkovnik.

Velenjski športniki vsako leto potujejo na poletne mednarodne igre šolarjev, tako so bili lani v Avstraliji, letos na Nizozemskem, naslednje leto julija potujejo na Taiwan. Letos so se zaradi bližine organizatorja zimskih mednarodnih iger šolarjev - mesta Innsbruck, odločili, da se ekipa Mestne občine Velenje prvič udeleži tudi zimskih mednarodnih iger šolarjev.

Sprejema udeležencev mednarodnih zimskih iger šolarjev so se udeležili tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, vodja delegacije Katka Geršak ter trenerja David De Costa in Rolando Kaligaro.

Več o samih igrah si lahko preberete na http://www.innsbruck2016.com/en/.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje