O-STA

Prvi salon prleških vinarjev - Jeruzalem 2003, sobota, 27. septembra

Od 10. do 20. ure, Zidanica Malek na Jeruzalemski vinski cesti v Prlekiji (Ljutomersko-ormoške gorice).

Sestavni del slovenskega turizma je vino, vinski turizem in prireditve povezane s kulturo vina. Prav na svetovni dan turizma poteka na JERUZALEMSKI vinski cesti "Prvi salon prleških vinarjev". 14 najuglednejših vinarjev iz Prlekije (Ljutomersko-ormoške gorice) predstavlja svojo paleto vin strokovni javnosti in gostincem ter najširši domači in tuji javnosti (predvsem sosednjim državam: Avstrija, Nemčija, Hrvaška).

Na salonski predstavitvi vin se obiskovalci osebno pogovorijo z vinarji o filozofiji posamezne vinske hiše in degustirajo njihova vina. Obiskovalci imajo na voljo udeležbo na dveh vodenih degustacijah, na katerih se posvetijo vinom, njihovim okusom, branju vinskih zaznav ter spoznavanju zanimivih značilnosti vinske regije, ki so cenjene že od nekdaj.

Prleška vina že skozi stoletja navdušujejo z definirano sortno izraženo cvetico in fineso. V Prlekiji najdejo svoja vina tako pivci suhih vin kakor tudi ljubitelji vin z ostankom sladkorja. V zadnjem času se povečuje ponudba rdečih vin, predvsem iz modrega pinota.

Na salonu so prisotni vinarji:

Dveri Pax Intrantibus

Jeruzalem Ormož VVS

Klub Šipon

Kogl

Miro Vino

Vinarstvo Magdič

Vino Kupljen Jeruzalem

Vinogradništvo Čurin-Prapotnik

Vinogradništvo Hlebec

Vinogradništvo Janežič

Vinogradništvo Kolarič

Vinogradništvo Krajnc

Vinogradništvo Puklavec

Weigl & Lerchl vinogradništvo

PROGRAM

10.00 - 20.00 Salonska predstavitev 14 vinarjev. Degustacija in osebni pogovori z vinarji. Vsak vinar predstavlja pet vin. Skupaj na enem mestu degustacija 70 vin najuglednejših prleških vinarjev.

14.00 - 15.30 vodena degustacija.

17.00 - 18.30 vodena degustacija.

Obe degustaciji vodi Robert Gorjak, mednarodno uveljavljeni vinski poznavalec in publicist.

Pričakujemo Vas iskreno veseli vaše prisotnosti.

Dobrodošli na JERUZALEMU 2003!

V soboto, 27. septembra, po celem svetu praznujemo svetovni dan turizma. Pod pokroviteljstvom Združenih narodov in v okviru Svetovne turistične organizacije na ta dan potekajo številne aktivnosti, ki gradijo zavest o pomembnosti turizma za cel svet, posamezne države ter njihove prebivalce.