O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V sredo "Dan odprtih vrat"

Velenje, 15. februar - V sredo, 17. februarja, ob 17. uri bomo v Podjetniškem centru Standard, Galeriji Velenje in Vili Rože pripravili "Dan odprtih vrat".

Občanke in občane želimo povabiti na ogled prostorov in predstavitve organizacij, institucij ter jim na ta način prikazati načrte ter razvojne priložnosti našega okolja.

Mestna občina Velenje se v sklopu Dneva odprtih vrat v občinah, priključuje akciji ODPRTA VRATA, ki bo v številnih občinah po Sloveniji potekala 17. februarja 2016. Letošnja skupna akcija slovenskih občin in Skupnosti občin Slovenije bo potekala že petič zapored.

Podjetniški center Standard nudi podjetno, inovativno in spodbudno delovno okolje za novo nastala podjetja. Mestna občina Velenje je lani jeseni predala namenu objekt, v katerem so zagotovljeni odlični infrastrukturni pogoji za delo ter priložnosti za razvoj in realizacijo inovativnih podjetniških idej. Obenem je v objektu zagotovljena tudi strokovna podpora SAŠA inkubatorja, ki s svojimi aktivnostmi spodbuja nastanek in razvoj novih podjetniških podjemov.

V okviru projekta "Regijska galerija Velenje" smo v minulem letu izvedli celovito sanacijo objekta Galerija Velenje, vključno z nakupom opreme ter vsebinsko nadgradnjo galerije. Center kreativnih industrij, ki je predviden v Lokalnemu programu kulture Mestne občine Velenje za obdobje 2014-2020 in bo zaživel v Regijski galeriji Velenje, bo pokrival deset občin Savinjsko-Šaleške regije. S svojimi rednimi, novimi in nadgrajenimi programi bo bistveno okrepil segment kreativnih industrij tako v mestni občini Velenje kot tudi v širšem regijskem, nacionalnem in mednarodnem prostoru.

Mestna občina Velenje je v okviru projekta EE CULTURE (Operativni program čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013) pridobila sredstva za rekonstrukcijo Vile Rožle v Sončnem parku, ki je varovan kot vrtnoarhitekturna dediščina. Z energetsko sanacijo Vile Rožle smo v Velenju pridobili kakovostno energetsko saniran objekt. Obnovljene prostore je v uporabo dobila Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na "Dnevu odprtih vrat"!