O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Ura za Zemljo tudi v Velenju

Velenje, 15. marec 2016 - Mestna občina Velenje vsako leto sodeluje pri projektu Ura za Zemljo. Letos bomo projekt, ki bo potekal v soboto, 19. marca, med 20.30 in 21.30 podprli že sedmič.

Akcija je prvič potekala leta 2007. Ura za Zemljo je svetovni dogodek, katerega pobudnik je organizacija World Wildlife Fund (WWF), ena največjih in najbolj spoštovanih svetovnih neodvisnih organizacij za okolje. WWF ima skoraj pet milijonov privržencev, ki aktivno delujejo v več kot 100 državah. Poslanstvo WWF je zmanjšanje uničevanja naravnega okolja, promoviranje zmanjšanja onesnaževanja in neekonomične potrošnje ter ustvarjanje prihodnosti, v kateri bi ljudje živeli v harmoniji z naravo, ohranjali biološko raznovrstnost in uporabljali obnovljive vire energije.

WWF s projektom Uro za Zemljo poziva posameznike, podjetja, vlade in skupnosti, da povsod po svetu za eno uro ugasnejo luči.

V času Ure za Zemljo ugasnejo tudi luči, ki sicer osvetljujejo svetovne znamenitosti, kakršne so Eifflov stolp, cerkev Notre Dame, velike piramide v Egiptu, operna hiša v Sydneyju idr.

Mestna občina Velenje bo pri projektu Ura za Zemljo sodelovala tako, da bomo v soboto zvečer za eno uro ugasnili luči na Velenjskem gradu, ugasnjene bodo tudi luči ob pešpoti na Velenjski grad. V temi bodo še Šaleški grad, Vila Bianca, Mladinski hotel Velenje, Hiša bendov ter Titov trg.

Vabimo vas, da se akciji Ura za Zemljo pridružite tudi vi in v soboto, 19. marca 2016, med 20.30 in 21.30 ugasnete luči in druge elektronske naprave.