O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Ministrica Alenka Smerkolj obiskala Velenje

Velenje, 31. marec 2016 - Včeraj je bila na obisku v Velenju ministrica brez resorja, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj. Spremljala sta jo sodelavca Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko državni sekretar Franc Matjaž Zupančič in vodja Službe za odnose z javnostmi in promocijo Nina Omerza.

Goste je sprejel podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol, srečanja pa sta se udeležila tudi župan Občine Šmartno ob Paki Janko Kopušar in županja Občine Črne na Koroškem Romana Lesjak.

Podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol je predstavil občino, njeno organiziranost in delovanje, predvsem pa nadaljnje razvojne priložnosti mesta. Posebej je izpostavil vzpostavitev tehnološkega parka Stara vas in čim prejšnjo izgradnjo tretje razvojne osi.

Ministrica brez resorja, pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj je povedala, da bodo v okviru obiska v Velenju organizirali tudi delavnico na temo Vizije Slovenije 2050 in tako državljanom predstavili dolgoročno vizijo razvoja države. Na delavnico je bilo prijavljenih več kot 70 oseb in pričakujejo, da bodo pridobili čim več povratnih informacij od prebivalcev širše okolice o njihovi viziji Slovenije.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje