O-STA

WISeKey 31. marca 2016 na švicarski borzi vrednostnih papirjev SIX

WISeKey International Holding Ltd ("WIHN") z uspešno borzno ponudbo za delnice WISeKey SA - ponujenih 90.9%

Prvi dan kotiranja delnic WIHN razred B in trgovanja z njimi bo 31. marec 2016

ZUG, Švica--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje WISeKey International Holding Ltd ("WIHN") je danes sporočilo, da je uspešno izvedlo vse korake v postopku vključevanja svojih registriranih delnic, nominalne vrednosti 0.05 CHF ("delnice razreda B"), na švicarsko borzo vrednostnih papirjev SIX z 31. marcem 2016:

- 90.9% delničarjev WISeKey SA, krovne družbe skupine WISeKey, je ponudilo svoje delnice WISeKey SA v WIHN-ovi ponudbi za menjavo delnic ("menjalna ponudba") v zameno za nove delnice razreda B. WIHN je tako postal holdinška družba skupine WISeKey. WIHN bo sprejel vse potrebne ukrepe za pridobitev stoodstotnega lastništva WISeKeyja SA z nadaljnjimi zasebnimi transakcijami ali z naknadno združitvijo z iztisnitvijo;
- WIHN je z delniško transakcijo prevzel WISeTrust SA, ki je imetnik pravic za intelektualno lastnino javnega in zasebnega kriptografskega ključa v ZDA;
- Od datuma vstopa WIHN-ovih delnic razreda B na švicarsko borzo vrednostnih papirjev SIX ima dostop do naročila za vpis delnic, ki ga je sklenil skupaj z institucionalnim investitorjem Global Emerging Markets ("GEM"), v okviru katerega se je GEM po izbiri podjetja obvezal k naročilu novo izdanih delnic razreda B vrednosti do največ 60 milijonov CHF; in
- SIX Exchange Regulation je odobril kotiranje delnic razreda B v skladu z Mednarodnim standardom poročanja s prvim trgovalnim dnem 31. marca 2016. Indikativna referenčna cena delnice, ki jo je švicarski borzi vrednostnih papirjev SIX podala uprava WIHN-a je 15 CHF, kar pomeni, da je tržna kapitalizacija podjetja na podlagi delnic razreda B na borzi približno 220 milijonov CHF, lastniški kapital vseh izdanih delnic razreda A in razreda B pa približno 340 milijonov CHF. Indikativna referenčna cena temelji na lastni oceni poštene vrednosti delnic razreda B uprave WIHN-a, cenitvah tretjih strank s strani znanih investicijskih bank in prejšnjih prodaj delnic.

Posledično bodo delnice razreda B uvrščene na švicarsko borzo vrednostnih papirjev SIX in se bo z njimi prvič trgovalo 31. marca 2016 (ISIN: CH0314029270 / koda: 31402927 / kratica: WIHN). Delnice razreda B predstavljajo približno 65% WIHN-ovega kapitala in približno 27% WIHN-ovih glasovalnih pravic. WIHN-ove delnice razreda A, nominalne vrednosti 0.01 CHF na delnico ("delnice razreda A"), ki svojim imetnikom podeljujejo glasovalno pravico, so v lasti jedrne skupine delničarjev in ne bodo uvrščene na borzo SIX ter se z njimi ne bo trgovalo.

WISeKey je eno izmed vodilnih švicarskih podjetij na področju kibernetske varnosti, ki mu je bil s strani Svetovnega gospodarskega foruma podeljen naziv podjetje globalne rasti (World Economic Forum Global Growth Company). WISeKey je od ustanovitve zbralo več kot 120 milijonov CHF, uporablja velike ekosisteme digitalne identitete interneta stvari in je postalo pionir gibanja četrte industrijske revolucije, ki se je začelo na letošnjem Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu. WISeKeyjev švicarski kriptografski sistem (Cryptographic Root of Trust - "RoT") povezuje nosljivo tehnologijo z varno potrditvijo pristnosti in istovetnosti tako v fizičnem kot virtualnem okolju ter omogoča, da internet stvari in nosljive naprave postajajo naprave varnih transakcij. WISeKey je omenjeni proces patentiral v Švici, Avstraliji, Kanadi in ZDA, trenutno pa ga uporabljajo številni ponudniki storitev interneta stvari.

Carlos Moreira, ustanovitelj, predsednik in glavni izvršni direktor WIHN-a je izjavil: "Navdušeni smo nad neverjetno podporo delničarjev podjetja WISeKey SA pri naši ponudbi za menjavo delnic in zelo veseli smo, da bo WIHN zdaj postal prvo na kriptografskem sistemu temelječe podjetje za kibernetsko varnost na švicarski borzi vrednostnih papirjev. To nam bo dalo zagon, da bomo zvišali svoje prihodke in stopali naprej po poti dobičkonosnosti, Švica pa bo lahko utrdila svoj položaj globalnega vozlišča za kibernetsko varnost."

ACXIT Capital Partners Ltd je edini finančni svetovalec in borzni agent podjetja WISeKey International Holding Ltd. Homburger Ltd je pravni svetovalec podjetja WISeKey International Holding Ltd.

O podjetju WISeKey:

WISeKey je eno izmed najhitrejše rastočih podjetij na področju kibernetske varnosti na svetu in partnersko podjetje globalne rasti Svetovnega gospodarskega foruma. WISeKey nudi specializirane tehnologije za zaščito podatkov, učinkovito potrditev pristnosti in istovetnosti in potrditev pristnosti ljudi in stvari ter tako zagotavlja varno komunikacijo in transakcije brez ogrožanja zaupanja. WISeKey upravlja s svojo lastno platformo sistema kibernetske varnosti in identifikacijskimi varnostnimi rešitvami za varnost podatkov mednarodnih organizacij, vlad, podjetij in finančnih inštitucij 102 držav. WISeKey ima sedež v Ženevi, deluje pa v Vietnamu in ZDA. Načrtuje zelo aktivno širjenje svojega delovanja v ZDA z vozlišči v Kaliforniji in Marylandu. Kriptografski varnostni sistemi WISeKeyja so vgrajeni že v več kot 2,6 milijarde brskalnikov, senzorjev in nosljivih naprav, poleg tega pa podjetje ponuja zaupanja vredno varnostno opremo izdelkov interneta stvari, saj potrjevanje pristnosti postaja čedalje bolj pomemben dejavnik v kibernetski varnosti interneta stvari.

Pravno obvestilo:

Pričujoče sporočilo za javnost posredno ali neposredno vsebuje določene napovedne izjave, ki se nanašajo na WISeKey International Holding Ltd in njegovo poslovanje. Takšne izjave vsebujejo določena znana in neznana tveganja, negotovosti in druge dejavnike, zaradi katerih bi se lahko dejanski rezultati, finančno stanje, učinki ali dosežki podjetja WISeKey International Holding Ltd občutno razlikovali od prihodnjih rezultatov, učinkov ali dosežkov, izraženih ali nakazanih v takšnih napovednih izjavah. WISeKey International Holding Ltd podatke sporoča sedaj in se ne obvezuje, da bo posodabljal katerokoli od napovednih izjav, ki jih pričujoče sporočilo vsebuje, z novimi informacijami, prihodnjimi dogodki in podobnim.

Pričujoče sporočilo za javnost ni ponudba za prodajo, poziv k nakupu vrednostnih papirjev ali ponudbeni dokument v pomenu člena 652a ali člena 1156 švicarskega obligacijskega zakonika ali borzni prospekt v pomenu borznih pravil švicarske borze SIX. Vlagatelji se morajo opreti na lastno vrednotenje WISeKeyja in njegovih vrednostnih papirjev, z vsemi prednostmi in tveganji vred. Pričujoče sporočilo za javnost ne vsebuje obljub ali predstav o bodočih rezultatih WISeKeyja, na katere bi se bilo moč opreti.

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160330005626/en/

Kontakt

Za več informacij se prosimo obrnite na:
WISeKey International Holding Ltd:
Carlos Moreira, +41 22 594 3000
Predsednik in glavni izvršni direktor
cmoreira@wisekey.com

Vir: WISeKey International Holding Ltd