O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V torek prireditev Športnik leta 2015

Velenje, 1. april - V torek, 5. aprila 2016, se bo ob 18. uri v Domu kulture Velenje začela prireditev Športnik leta 2015. Na prireditvi bomo podelili priznanja najzaslužnejšim športnicam in športnikom v mestni občini Velenje za leto 2015.

Nominirance in goste bosta pozdravila župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik.

Na prireditvi bodo nastopili zmagovalka tekmovanja za Pesem Evrovizije Ema 2016 Manuella, zmagovalec oddaje Slovenija ima talent 2015 Jernej Kozan in beatboxer Sašo Vrabič, ki sodeluje tudi z glasbeno zasedbo Perpetuum Jazzile. Športni gost bo boksar Dejan Zavec.

Športna zveza Velenje je na podlagi razpisa za izbor naj športnika v letu 2015, ki so ga objavili januarja letos, prejela predloge klubov in društev, ki delujejo v mestni občini Velenje. Predloge je pregledala posebna komisija za izbor naj športnice in športnika ter jih ocenila na podlagi razpisa in pravilnika o priznanjih Športne zveze Velenje. Izbrala je tri nominirance ter med nominiranimi najboljše za vsako od razpisanih kategorij.

V Velenju smo nazive športnik leta prvič podelili leta 1971 (za leto 1970). Prireditev odtlej organiziramo vsako leto, saj želimo odlične rezultate športnikov nagraditi in jim izreči javno priznanje ter jih spodbuditi in motivirati za nadaljnje športno udejstvovanje.

Vstopnine za prireditev Športnik leta ni!