O-STA

Telekom Slovenije pripravil poseben digitalni album ob 25-letnici slovenskega nogometnega prvoligaškega tekmovanja

Ljubljana, 4. aprila - Telekom Slovenije je ob 25-letnici ustanovitve prve slovenske nogometne lige, ki jo obeležujemo v letošnjem letu, za ljubitelje nogometa pripravil poseben digitalni album, ki prinaša pregled najpomembnejšega dogajanja od sezone 1991/92 dalje. Digitalni album, v katerem lahko nogometni navdušenci do 31. maja 2016 zbirajo virtualne sličice nogometašev in klubov, je dostopen na spletnem naslovu www.prvaliga.si/album25.

Digitalni album ob 25-letnici prve slovenske nogometne lige na 70 straneh prinaša pregled najpomembnejšega dogajanja od prve sezone 1991/92, ko je v ligi nastopalo 21 moštev, do letošnje sezone, ko se za naslov državnega prvaka v Prvi ligi Telekom Slovenije borita predvsem NK Olimpija in NK Maribor. Ob tem digitalni album prinaša tudi številne zanimive statistične podatke ter pregled nogometašev z največ zadetki in nastopi v prvi slovenski nogometni ligi.

V 25 letih tekmovanja se je na prvoligaških zelenicah pomerilo 41 klubov, vsaj eno minuto pa je v prvi slovenski nogometni ligi odigralo 3198 nogometašev, ki so dosegli 13.779 zadetkov. Navedeni podatki veljajo do letošnjega zimskega premora.

Zbiranje virtualnih sličic je brezplačno. Digitalni album je zasnovan tako, da zbirateljem sličic vsake štiri ure od prve prijave ponudi paket novih pet sličic. Sličice lahko zbiratelji pridobijo tudi tako, da jih menjajo z drugimi uporabniki ali pa uporabijo katero od posebnih promocijskih kod, ki jih bosta podeljevala Telekom Slovenije in Nogometna zveza Slovenije. Menjava sličic med zbiratelji je enostavna, saj se podvojene sličice uporabnikom samodejno nalagajo v posebnem zavihku "Menjave", preko katerega lahko uporabnik sličice izmenja z ostalimi.

Nogometni navdušenci, ki bodo zbrali vse sličice, bodo prejeli 10 "nagradnih" sličic, ob tem pa bodo lahko izbrali nogometaša, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval 25 let slovenskega prvoligaškega nogometa. Prvih 750 zbirateljev, ki bodo zapolnili tokratni digitalni album, pa bo prejelo tiskano različico albuma s sličicami. Med vsemi, ki bodo do 31. maja 2016 zbrali vse sličice, bo Telekom Slovenije z žrebom podelil 10 žog Adidas - kopije uradne žoge Prve lige Telekom Slovenije.

Telekom Slovenije je prvi digitalni album, v okviru katerega so ljubitelji nogometa lahko zbirali sličice nogometašev in klubov, ki nastopajo v aktualnem tekmovanju Prve lige Telekom Slovenije, lansiral oktobra lani. Virtualne sličice je zbiralo preko 8.000 slovenskih ljubiteljev nogometa.