O-STA

Soseska Toranomon Hills se razvija v globalno poslovno središče

13. april 2016, 05:30 UTC

Mori Building je predstavil projekt razvoja in preureditve soseske za obdobje do leta 2020 in naprej

TOKIO - (BUSINESS WIRE) - Mori Building, eden vodilnih investitorjev v razvoj mestnih krajin, je danes napovedal obsežen projekt razvoja soseske Toranomon Hills, ki bo obsegala izgradnjo treh stolpnic na območju že obstoječe istoimenske stolpnice. Načrti predvidevajo preureditev soseske v dinamično in globalno dostopno poslovno središče, ki bo posameznike in podjetja s celega sveta prepričalo, da je Toranomon pravi naslov za dom in posel.

To pametno sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. Celotno vsebino si je možno ogledati na: http://www.businesswire.com/news/home/20160412006906/en/

Pogled na območje Toranomon Hills (slika: Business Wire) Pospešena preobrazba Toranomona

Mori Building bo v naslednjih letih zgradil tri nove poslovno-stanovanjske stolpnice, za katere so bila izbrana imena Toranomon Hills Business Tower, Toranomon Hills Residential Tower in Toranomon Hills Station Tower. Nove stolpnice bodo postavljene v okolici obstoječega nebotičnika Toranomon Hills, katerega gradnja je bila zaključena junija 2014.

Po zaključku projekta bo soseska Toranomon Hills obsegala okoli 7,5 hektarjev, vključno s štirimi stolpnicami, novimi postajami javnega potniškega prometa, cestami in zelenimi površinami. Skupaj bo nastalo približno 800,000 m2 novih notranjih površin, kar je primerljivo s sosesko Rappongi Hills, od tega okoli 300,000 m2 pisarniških površin in 26,000 m2 trgovinskih površin. V soseski bo tudi nova metro postaja na progi Hibiya in novo postajališče avtobusnega prometa BRT, ki povezuje središče Tokia z zalivom.

Razvojni projekti, ki jih izvaja Mori, so že pomembno prispevali k razvoju območja, pričakovati pa je, da bo najnovejši projekt dodatno pospešil razvoj soseske. Od odprtja stolpnice Toranomon Hills so cene zemljišč na tem območju narasle za 34,4 odstotkov, število potnikov na postaji Toranomon Station pa je naraslo za sedem odstotkov. Predvidene nove pisarniške kapacitete bodo omogočile potrojitev števila ljudi, ki lahko dela v soseski, na 30,000. K razvoju širšega območja Toranomon pa bodo dodatno prispevali tudi drugi projekti Morija in drugih podjetij, predvidenih za naslednjih 10 let, s katerimi naj bi se dodatno povečale pisarniške površine.

Povečalo naj bi se tudi število prebivalcev območja, saj bo s stolpnico Toranomon Residential Tower zgrajenih 600 novih stanovanj. V sklopu projekta so predvidene tudi obsežne nove zelene površine, katerih obseg bo narasel z obstoječih 6,000 m2 na 15,000 m2. Tako bo nastalo povezano območje zelenih površin, neke vrste zelena oaza, ki bo povezovalo Toranomon Hills s sosednim hribom Atago in sosesko Atago Green Hills.

"Za mesto in njegove prebivalce je pomembno zagotavljati konstanten razvoj, ki naredi mesto bolj privlačno za najbolj kreativne osebe in podjetja s celega sveta," je povedal Shingo Tsuji, izvršni direktor Mori Building. "Prepričani smo, da bo soseska Toranomon Hills zagotovila nadaljnjo gospodarsko, kulturno in okoljsko preobrazbo območja, s čimer bo ta postal središče mednarodnega posla, posledično pa bo poživil in izboljšalo celoten Tokio."

Integrirane večnamenske stolpnice in nove postaje bodo ustvarile "vrata v Tokio"

Mori je v načrtih za projekt predvidel izgradnjo stavb, ki bodo tvorile konceptualno skladno sosesko, popolnoma vključeno v vse prometne povezave. Tako bo Toranomon postal vrata v Tokio in središče za mednarodno poslovanje.

"Verjamemo, da imajo ljudje moč spremeniti mesto. Na podlagi našega edinstvenega koncepta urbanega razvoja imenovanega Vertical Garden Cities, ki temelji na inteligentni izrabi visokih stavb in podzemnih prostorov za povečanje učinkovitosti infrastrukture in povezovanje različnih funkcij mesta, bomo Toranomon Hills naredili v sosesko, prijazno za poslovanje, obenem pa tudi prijazno za razvoj raznolikih ljudi, ki se bodo tu zbirali," je povedal Shingo Tsuji.

Z Toranomon Hills Business Tower bo do leta 2019 ustvarjenih okoli 94,000 m2 novih pisarniških površin. Stolpnica s 36 nadstropji bo sedež inovacijskega središča, ki bo ponujal pisarne, lokale in konferenčne kapacitete vlagateljem tveganega kapitala in razvojnim oddelkom vodilnih svetovnih družb. V želji, da bi zagotovil najvišjo stopnjo oblikovne odličnosti je Mori za pripravo zunanje podobe stolpnice izbral nemškega arhitekta Christopha Ingenhovena, vodilni japonski arhitekt za notranjo opremo Masamichi Katayama pa bo pripravil načrte za notranjost trgovinskih prostorov.

V stolpnici bo tudi novo postajališče avtobusne linije BRT, ki povezuje središče Tokia z zalivom, v prihodnosti pa tudi z različnimi prizorišči Olimpijskih iger in Paraolimpijskih iger, ki jih bo Tokio gostil leta 2020. Tu bo tudi postajališče za avtomobilske prevoze na letališče in novo postajališče avtobusne povezave med Toramonom in tokijskimi mednarodnimi letališči. Povezava BRT, ki ima kapaciteto 3.000 ljudi na uro, bo v času Olimpijskih iger igrala pomembno vlogo pri prevozu športnikov in navijačev.

Toranomon Hills Residential Tower bo do leta 2019 na trgu ponudil 600 luksuznih stanovanjskih enot, s čimer se bo število takšnih enot v soseski povzpelo na okoli 800. Stolpnica s 56 nadstropji bo prilagojena za potrebe v Tokiu živečih tujih gostov in bo ponujala velike stanovanjske enote in oskrbovana stanovanja, primerna zahodnim bivanjskim standardom, s spalnicami z vgrajeno kopalnico, wellnessom, fitnessom, privatnim vrtcem in 24-urno hišniškimi storitvami. Notranjo podobo stavbe bo oblikoval Tony Chi, v New Yorku živeči arhitekt, ki je prispeval k notranjimi podobami Grand Hyatt Tokyo in Andaz Tokyo. Christoph Inhehoven bo zadolžen za zunanjo podobo stolpnice, s čimer bo zagotovljena skladnost s sosednimi stolpnicami Toranomon Hills Business Tower in Toranomon Hills.

Toranomon Hills Station Tower bo predstavljal edinstven primer razvojnega sodelovanja med podjetjem Mori, ki bo zgradilo večnamensko stolpnico, in agencijo Urban Renaissance Agency, ki bo v sklopu kompleksa uredilo novo postajo metroja. Postaja bo del nove proge Hibiya, prva faza katere naj bi začela obratovati leta 2020. Stolpnica bo prek dvignjenega odprtega trga, obogatenega z zelenimi površinami, povezana z ostalim delom kompleksa. Načrtovane rešitve v skladu Morijevim uveljavljenim slogom celovite gradnje bodo ponujale sproščujoče okolje, a hkrati tudi pretočnost obiskovalcev, delavcev in stanovalcev po soseski in mestu. Načrte za projekt bo pripravil vodilni partner v agenciji OMA Shohei Shigematsu v sodelovanju z ustanoviteljem agencije Remom Koolhaasom. Načrti so v zadnji fazi izdelave, odprtje stolpnice pa je predvideno za leto 2022.

Cestno povezavo med sosesko Toranomon Hills in mestom bo še naprej zagotavljala obvoznica Loop Road No. 2, ki bo po zaključku gradnje vseh načrtovanih odsekov do leta 2020 predstavljala pomembno vpadnico od Shimbashija do Toyusa, s čimer bo omogočala neposredno povezavo z hitro-rastočim območjem tokijskega zaliva.

V prihodnosti Mori Building načrtuje izvedbo še desetih velikih gradbenih projektov v Toranomonu in sosednih območjih, središče vseh na novo urejenih območij pa bodo stolpnice Toranomon Hills.

Za več informacij in prenos večpredstavnostnih vsebin obiščite:
www.mori.co.jp/dl/image.zip
www.mori.co.jp/dl/video.zip

Uradna video predstavitev projekta je na voljo na:
https://www.youtube.com/watch?v=SuzeIhU47Yc

O podjetju Mori Building

Podjetje Mori Building Co., Ltd., s sedežem v Tokiu ustvarja inovativne koncepte za urbano bivanje na Japonskem in drugje v Aziji. Je eden vodilnih japonskih investitorjev v razvoj mestnih krajin, ki se ukvarja z ureditvijo mestnih območij, nepremičninskimi zakupi ter upravljanjem kompleksov kot so rekreacijska središča, pisarniški stavbe in luksuzna stanovanjske stavbe. Med uspešno izvedenimi projekti podjetja so soseska Rappongi Hills in svetovni trgovinski centri v Tokiu in Šanghaju. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1959. Za več informacij obiščite www.mori.co.jp/en.

Izvirnik tega sporočila za javnost je na voljo businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160412006906/en/

Kontakt

Za vprašanja medijev
Weber Shandwick
Rutsuko Nakajima / Masashi Nonaka, +81-90-9006-2769 / +81-80-1037-7879
moribldg@webershandwick.com