O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Župan sprejel muftija islamske skupnosti

Velenje, 14. april 2016 - Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je danes dopoldne s sodelavci sprejel muftija Islamske skupnost v Republiki Sloveniji prof. dr. Nedžada Grabusa. Sprejema so se udeležili tudi tajnik Islamske skupnost v Republiki Sloveniji Nevzet Porić, svetovalec za ekonomska in administrativna vprašanja Haris Muratagić, velenjski imam Bilal Efendić in predsednik odbora Islamske skupnosti Velenje Mersad Dervišević.

Uvodoma je vodja Kabineta župana Mestne občine Velenje mag. Saša Sevčnikar predstavila delovanje občinske uprave. Posebno pozornost je namenila nagradam, ki jih je občina prejela v zadnjem času - Ambasador transparentnosti za dobro prakso na področju dostopa do informacij javnega značaja in Zlati kamen 2016 za razvojno najbolj prodorno občino v regiji od Posavja do Koroške.

Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je gostom izrekel dobrodošlico in povedal, da smo v Velenju ponosni, da živimo v multikulturnem mestu, kjer spoštujemo vse religije in nacije. Poudaril je, da ima občina dobre odnose z islamsko skupnostjo, ki se aktivno vključuje v družbeno življenje mesta. Povedal je, da vsaj enkrat letno organiziramo srečanje predstavnikov vseh verskih skupnosti in tudi na takšen način spodbujamo medkulturni dialog.

Muftija Islamske skupnost v Republiki Sloveniji prof. dr. Nedžad Grabus je povedal, da je bilo iz predstavitve občine razvidno, da številni socialni programi pomembno vplivajo na visoko kvaliteto življenja vseh občank in občanov. Muftija se je zahvalil za vso podporo, ki jo občina nudi Islamski skupnosti Velenje, ki bo letos obeležila že 25 letnico delovanja. Pri svojem delu želijo tudi v prihodnje ohranjati odprtost in spodbujati skupne projekte. Muftija je posebej poudaril, da je proti nasilju in grožnjam, ter da islamska skupnost nima interesa, da bi gradila verski objekt v Velenju. Posebno pozornost prvenstveno namenjajo medsebojnemu sodelovanju in prizadevanju za mir ter razvoju skupnosti, predvsem njeni integraciji v lokalno okolje.