O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - V avli Mestne občine Velenje razstavlja Irena Kočevar

Velenje, 25. april 2016 - V avli Mestne občine Velenje si lahko ogledate slikarsko razstavo ljubiteljske ustvarjalke Irene Kočevar.

S slikarstvom se je intenzivneje pričela ukvarjati v letu 2005, ko se je pridružila ljubiteljskim slikarjem Društva šaleških likovnikov Velenje. Kasneje jo je želja po delu z akvarelno tehniko popeljala v likovno društvo Gal Rečica ob Savinji. Delovala je tudi v neformalni skupini ljubiteljskih slikark Ž.arte.

Svinčnik, oglje in preprosta risba jo spremljajo že vse življenje. V zadnjem desetletju pa je našla čas tudi za barve. Navdih za svoje ustvarjanje najde v naravi in življenju. Njen najljubši motiv "kamen" ji predstavlja veliko več kot samo mrtvo materijo, zbira jih in kasneje sestavi v zanimive kompozicije. V ustvarjanju najde svoj notranji mir in z nastalimi deli razveseljuje sebe in svojo družino.

Vsako leto se izobražuje pri različnih mentorjih - akademskih slikarjih in pedagogih kot so Denis Senegačnik, Milica Zupan, Stojan Kneževič, Nataša Tajnik Stupar, Tone Rački, Darko Slavc, udeležuje se extempor - doma in v tujini, ter redno sodeluje na razstavah. Za svoja slikarska dela je prejela številna priznanja in certifikat kakovosti Zveze likovnih društev Slovenije.

Razstava bo na ogled do torka, 31. maja 2016.