O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol

Velenje, 4. maj 2016 - Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje bo v četrtek, 6. maja, pripravil Tehnični dan za devetošolce velenjskih osnovnih šol.

Ob 10.15 se bo v Domu kulture Velenje začela interaktivna delavnica "Še vedno vozim vendar ne hodim", ki jo bo pripravil Zavod VOZIM. Ob 11. uri pa bo na Titovem trgu prikaz varne vožnje s kolesom na poligonu in oživljanje ponesrečenca, predstavitev prometne policije, predstavitev reševalnega vozila in gasilske enote, s poudarkom na opremi za reševanje v primeru požara, ter biti viden-previden.

Glavni namen tehničnega dneva je dopolniti znanje osnovnošolskih otrok in dijakov o prometni varnosti, popestriti osnovnošolski program s področja prometne varnosti ter seznaniti učence s konkretnimi in uporabnimi napotki za ukrepanje v primeru prometne nesreče. Ob tem učence opozarjamo tudi na velik pomen usklajenega dela vseh odgovornih služb.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje Tehnični dan pripravlja v sodelovanju s Policijsko postajo Velenje, Poklicnim gasilskim društvom Velenje, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstvenim domom Velenje in Zdravniškim društvom Velenje.

Vsebine tehničnega dneva, ki se bodo odvijale na Titovem trgu, niso namenjene le devetošolcem, ampak tudi vsem drugim občankam in občanom, zato prijazno vabljeni!