O-STA

Župan sprejel zaposlene s področja zdravstva

Velenje, 13. maj 2016 - Včeraj, 12. maja 2016, smo ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravili županov sprejem za zaposlene v Zdravstvenem domu Velenje, Lekarni Velenje, Domu za varstvo odraslih Velenje, Bolnišnici Topolšica in zasebnike s koncesijo. Sprejem pripravimo vsako leto ob mednarodnem dnevu medicinskih sester.

Goste je uvodoma nagovoril župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič in povedal, da si v Velenju z različnimi ukrepi in dobro socialno politiko prizadevamo, da je za naše občanke in občane dobro poskrbljeno, še posebej za tiste, ki pomoč najbolj potrebujejo. V Mestni občini Velenje namenimo vsako leto približno 2 milijona evrov za področje sociale. V proračunu je 665 tisoč evrov namenjenih za področje zdravstva, 473 tisoč evrov pa gre za zavarovanje občank ter občanov. V preteklem letu smo del Zdravstvenega doma Velenje že sanirali, v prihodnosti pa je načrtovana sanacija preostalega dela. Nedavno smo kupili tudi dve urgentni vozili, za kateri je bilo namenjenih 100 tisoč evrov. Naslednja investicija za kvalitetnejše storitve Zdravstvenega doma Velenje je nakup mamografa. V prihodnjem letu pa načrtujemo tudi začetek gradnje oskrbovanih stanovanj, s katerimi bi poskrbeli za kvalitetnejše preživljanje starosti naših občank in občanov. Župan se je zahvalil zaposlenim v Zdravstvenem domu Velenje, Lekarni Velenje, Domu za varstvo odraslih Velenje in Bolnišnici Topolšica za njihovo prizadevno in kvalitetno delo in jim čestital ob prazniku.

Sledil je koncert Velenjčanov Jureta in Mihe Smirnov Oštir. Starejši, Miha Smirnov, je študent na podiplomskem študiju Trinity Laban konservatoriju za glasbo v Londonu. Mlajši, Jure Smirnov, pa je izjemno, z odliko, zaključil študij na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in kot redek izbranec nadaljuje študij na prestižni Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu. Z glasbenim programom, ki sta ga izbrala, sta navdušila obiskovalce.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi MO Velenje

Mestna občina Velenje

Kabinet župana


Mag. Maša Kočevar

Služba za odnose z javnostmi

T: 03/8961 546 F: 03/8961 654

www.velenje.si