O-STA

Direktorica Poslovne šole Bled predstavila rezultate prvega polletja

Na dopoldanski novinarski konferenci IEDC - Poslovne šole Bled je direktorica dr. Danica Purg predstavila rezultate prvega polletja pri uresničevanju programa izbraževalnih oblik in poslovanja šole v letu 2001.

Med mnogimi dejavnostmi je dr. Purgova posebej opozorila na delovanje raziskovalne enote v okviru IEDC - Poslovne šole Bled in na soglasje sveta za visoko šolstvo Republike Slovenije, ki je 29. junija 2001 izdal soglasje in priporočilo za ustanovitev samostojnega visokošolskega zavoda IEDC - Fakultete za podiplomski študij managementa Bled. Na podlagi tega soglasja bodo v mesecu septembru začeli z vsemi predpisanimi postopki, med katerimi so najprej oblikovanje organov fakultete ter verifikacija študijskih
programov in razpisi.

V minulih šestih mesecih so v IEDC - Poslovni šoli Bled v celoti uresničili vse načrtovane izobraževalne programe in oblike usposabljanja, med katerimi sta na prvem mestu še vedno oba MBA programa. Z jutrišnjo podelitvijo diplom slušateljem Mednarodne poletne šole managementa se izteka prvo šolsko polletje. Diplome bo na priložnostni svecanosti 104 diplomantom iz osemnajstih držav podelila ministrica za šolstvo znanost in šport dr. Lucija
Čok.

Sicer pa je v letošnji prvi polovici leta IEDC - Poslovna šola Bled organizirala 42 seminarjev in konferenc, programov izobraževanja, ki se jih je udeležilo 1.696 udeležencev; od začetka delovanja IEDC - Poslovne šole Bled in njenega predhodnika Centra Brdo leta 1986 je skupno število udeležencev različnih izobraževalnih oblik doseglo 23.100.

Šolo so v minulih mesecih obiskali tudi ugledni in pomembni gostje, med njimi komisar Evropske komisije za širitev gospod Günter Verheugen, premier Kraljevine Nizozemske gospod Wim Kok in soproga predsednika vlade Republike Češke gospa Ivana Zemanova.

Direktorica IEDC - Poslovne šole Bled dr. Danica Purg je novinarje seznanila tudi s finančnim rezultatom poslovanja šole v prvem polletju 2001. Skupni prihodki so znašali približno 360 mio SIT, kar je 40% več kot v enakem obdobju lani. Pred kratkim so kupili tudi novo stavbo, ki je v neposredni bližini. To stavbo bodo namenili predavalniškim in drugim prostorom. Glede obveznosti iz posojila, ki ga morajo še odplačati v zvezi z gradnjo nove šole je dr. Purgova povedala, da so odplačali že nadaljnjih 100 mio. SIT kredita, tako da se je ta obveznost zmanjšala na 520 mio SIT.