O-STA

Shenzhen 100 pomemben del Honeywellove mednarodne investicijske konference

Direktorica Shunee Yee predstavila podrobnosti vloge Shenzhena v gospodarskem razvoju Kitajske

Peking, Kitajska - (BUSINESS WIRE) - Kitajska je eden najhitrejše rastočih trgov za tuje investicije, so se strinjali udeleženci mednarodne investicijske konference, ki so se je udeležili voditelji mednarodnih skladov in bank.

Pričujoče pametno sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate tukaj: http://www.businesswire.com/news/home/20160614005751/en/

Direktorica podjetja CSOFT Shunee Yee je poglobljeno spregovorila o vlogi Shenzhena pri prihodnji gospodarski rasti Kitajske, zlasti ko se država privaja na "novo normalnost" gospodarskega razvoja. Poudarila je, da bo Shenzhen, središče kitajske inovativnosti in podjetništva brez primere, osrednji igralec pri nadgrajevanju kitajskega gospodarstva in proizvodnje v obdobju globalnega poslovanja.

Shenzhen skokovito raste, odkar je bil leta 1980 izbran za kraj prvega kitajskega posebnega gospodarskega območja (SEZ). Danes je težko je verjeti, da je mesto z mnogoterimi lesketajočimi nebotičniki zraslo iz skromne provincialne ribiške vasice, potem ko so ga kitajski voditelji izbrali za enega izmed največjih gospodarskih eksperimentov na svetu. Yee je izpostavila ključne kazalce, ki dokazujejo izpolnitev Shenzhenovega gospodarskega potenciala. Delež njegovih investicij v raziskave in razvoj v BDP (4.05%) je skoraj dvakrat višji kot delež, ki ga v ta namen namenjajo ZDA (2.7%). Izid je jasen: podjetja iz Shenzhena imajo v lasti več tehnoloških patentov kot druga kitajska mesta, mesto pa z različnimi spodbudami pritegne in obdrži najbolj nadarjene ljudi v državi.

"Mesto Shenzhen vam sporoča: lahko dosežete več; še bolj se je treba potruditi," je Yee povzela besede Paula Grahama, programerja in podjetnika, ki stoji za projektom Viaweb.

Med udeleženci konference so bili izvršni direktor Deutsche Bank John G. Inch, izvršni direktor J.P. Morgana Stephen Tusa, izvršni direktor Morgan Stanleya Nigel Coe in mnogi drugi vidni gostje.

Konferenca je postregla tudi z okroglimi mizami, na katerih so sodelovali kitajski strokovnjaki in poslovneži. V razpravi o "novem gospodarstvu" Kitajske je sodeloval Dele Liu, predsednik ene največjih svetovnih platform za video posnetke in prenose v živo Youku Tudou in Julian Ma, podpredsednik Tencenta, ki je ustvaril priljubljeno aplikacijo WeChat. V svojih govorih so poudarili moč kitajskega hitro rastočega srednjega razreda: potrošniškega razreda, ki bo zahteval nove vrste storitev in visokotehnološko industrijo in motor globalnega konkurenčnega in tehnološko dovršenega gospodarstva.

Zhang Xinguo, podpredsednik AVIC-a, enega najpomembnejših kitajskih podjetij v državni lasti, je komentiral potrebo po modernizaciji tistih vidikov kitajskega gospodarstva, ki so manj učinkoviti, z integracijo tehnoloških in interdisciplinarnih metod vodenja v tradicionalne oblike poslovanja.

"Nekoč so bila državna podjetja velika, ampak niso bila zdrava...našo ustvarjalno vrednost in dobiček moramo spremeniti v kapital," je dejal Zhang.

Zhang se je skliceval tudi na pobudo "Made in China 2025", ki si prizadeva za modernizacijo kitajskih proizvodnih sektorjev prek integracije interneta stvari in avtomatizacije proizvodnje v obstoječe delovanje kot obetavno priložnost za utrditev kitajskega gospodarstva.

Honeywellova investicijska konferenca (The Honeywell Investor Conference) je letno srečanje, ki ga organizira Honeywell International Inc., eden vodilnih ponudnikov civilnih, vojaških in letalskih in vesoljskih storitev. Letošnjo konferenco je organiziral predvsem Shane Tedjerati, glavni izvršni direktor in predsednik Honeywellovega oddelka za regije visoke rasti, glavna tema pa je bila poglobljena analiza kitajskega gospodarstva.

Kljub ne najbolj vzpodbudnim gospodarskim napovedim analitikov in novinarjev je kitajsko gospodarstvo v dobrem položaju za ponoven obrat k vzdržni rasti in investicijam, so poudarili udeleženci konference.

"Pred šestimi leti je bilo samo 20% naših investicij v azijsko-pacifiško regijo vloženih na Kitajskem," je dejal Sally Shan, izvršni direktor HarbourVesta, enega vodilnih globalnih zasebnih investicijskih podjetij. "Danes je približno 50% naših azijskih sredstev vloženih na Kitajskem. Kitajska je dosledno uspešnejša kot globalni trg," je zaključil Shan.

Spoznajte CSOFT

CSOFT International Ltd. je eno vodilnih podjetij na svetu na področju storitev svetovanj o lokalizaciji in globalizaciji, ki ponuja končne rešitve za podjetja, ki se soočajo z izzivi premagovanja jezikovnih in kulturnih ovir med potrošniki in trgi. Podjetje z nagrajeno mednarodno ekipo je bilo leta 2011 prepoznano kot eno najboljših inovativnih podjetij s strani IDC. Leta 2012 je revija Fortune Magazine glavno izvršno direktorico podjetja uvrstila med deset najvplivnejših žensk v poslovnem svetu (10 Most Powerful Women Entrepreneurs), CNN Money pa ji je podelil nagrado Tech Disruptor za izvirnost in iznajdljivost na področju tehnologije.

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20160614005751/en/

Kontakt:

CSOFT International Ltd.
Megan Robinson, +1-415-889-8989 (U.S./Europe)
megan.robinson@csoftintl.com
Brittany Gasparaitis, +1-415-889-8989 (U.S./Europe)
brittany.gasparaitis@csoftintl.com

Vir: CSOFT International Ltd.

FOTO: Shunee Yee je spregovorila na dogodku Honeywellov kitajski teden investitorjev (Honeywell China Investor Week) (Foto: Business Wire)