O-STA

Pozdrav soncu - prvi vseslovenski družinski joga festival v naravi.

Mozirski gaj - park cvetja, 18.6.2016

Jogo v vsakdanje življenje za zdravje

Joga v naravi za vso družino


21. junij
je lani postal mednarodni dan joge. Na ta dan se je po številnih državah pod pokroviteljstvom Indije izvajala enotna vadba, ki je postavila nov svetovni rekord. Tako so države članice Združenih narodov poudarile pomen joge pri ohranjanju telesnega in duševnega zdravja. Ustrezna in strokovna vadba joge je primerna za vse generacije.

Zveza društev Joge v vsakdanjem življenju je s tem namenom v soboto, 18. junija, dobrodelno organizirala prvi vseslovenski družinski joga festival z mednarodno udeležbo v Mozirskem gaju. Sadhvi Uma Puri, ki skupaj z Vishwagurujem Paramhans Maheshwaranado zastopa znanstveni izvorni Sistem joge v vsakdanjem življenju, je prišla iz Avstrije. Zbranim je predstavila različne vidike joge in njene znanstvene principe. Indijski ambasador v Sloveniji Sarvajit Chakravarti je povedal, da je indijsko ministrstvo za jogo s svojim poslanstvom prisotno tudi v Sloveniji. Prisotne je pozdravil tudi župan Mozirja Ivo Suhoveršnik.

Festival joge v Mozirskem gaju je prikazal različna področja delovanja joge, katere bistvena naloga je povezovanje. Več kot 1.000 udeležencev je na strokovnem nivoju lahko spoznavalo preplet okoljevarstvenih dejavnosti, zaščite živali, veganstva, prostovoljstva in celostnega zdravja na temo zelišč, ajurvede in ustvarjalnih družinskih aktivnosti. Posebno mesto je imela tudi vodena meditacija z dr. Dejanom Dinevskim, ki ima v jogi bistven pomen, njene učinke pa potrjujejo tudi sodobne študije.


Znanje joge kot del Mozirskega gaja

V Mozirskem gaju je možen ogled znanja, ki ga posreduje joga. Instalacija čaker, delo Etbina Kuharja iz društva Joge v vsakdanjem življenju Celje, predstavlja centre v človeškem telesu, ki jih razlaga znanost joge. Čakre s točno določenimi barvami in simboli predstavljajo posamezne stopnje našega razumevanja sebe in drugih ter telesnih centrov. S pravilno vadbo joge se postopno iz naših čaker oziroma energetskih centrov odpravljajo različni zastoji tako na fizičnem kot na čustvenem in miselnem nivoju. Znanje čaker ponazarja sposobnosti človeka, ki jih lahko razvije s pomočjo zdravega življenja in delovanja v dobro vseh živih bitij.

www.pozdravsoncu.si | www.fb.com/pozdravsoncu | info@pozdravsoncu.si | tel: 040-315 000


Press kontakt:
Andrej Želježič
press@joga-zveza.si
tel: 041-381 141