O-STA

Vabilo na 8. psihogeriatrično srečanje

Spoštovani!

Po zadnjem 7. psihogeriatričnem srečanju leta 2011, Spominčica v sodelovanju s Psihiatrično kliniko Ljubljana ponovno organizira strokovno srečanje o demenci. S tem Spominčica nadaljuje delo svojega ustanovitelja izr. prof. dr. Aleša Kogoja, specialista psihiatrije, ki je bil pobudnik teh srečanj. Tako bo letos 8. psihogeriatrično srečanje potekalo 16. in 17. septembra v Termah Dobrna, pod naslovom: Živeti z demenco v demenci prijaznem okolju. Gre za strokovno srečanje namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z demenco oziroma je demenca tudi sestavni del njihovega dela.

Rdeča nit srečanja "živeti z demenco v demenci prijaznem okolju", je nadaljevanje teme zastavljene na 25. jubilejni letni Konferenci Alzheimer Europe leta 2015 v Ljubljani z naslovom: Demenca - prenos strategij v prakso. Glede na to, da je s podpisom ministrice za zdravje, Slovenija konec maja dobila Strategijo za obvladovanje demence do leta 2020, je strokovno srečanje v Dobrni tudi nadaljevanje te strategije.

Predavatelji in nastopajoči na PGS Dobrna 2016 bodo govorili o demenci kot izzivu sodobne družbe, o novostih pri zdravljenju in diagnostiki Alzheimerjeve bolezni, o življenju z osebo z demenco v domačem okolju, o socialnih službah za demenco prijaznem okolju, o novih pristopih k obravnavi oseb z demenco in svojcev ter mnogih drugih temah, ki zadevajo osebe z demenco in njihove svojce.

Na strokovno srečanje so vabljeni vsi, ki se pri svojem delu srečujejo z demenco: psihiatri, nevrologi, družinski zdravniki in ostali zdravstveni delavci, socialni delavci, negovalci, predstavniki Domov starejših občanov, svojci oseb z demenco in bolniki z demenco.

Predavali bodo priznani strokovnjaki s področja demence. Med njimi bodo: prof. dr. Zvezdan Pirtošek, prof. dr. Peter Pregelj, dr. Milica Gregorič Kramberger, dr. Nena Guček Kopčavar, mag. Tatjana Cvetko, dr. Vojko Kavčič, prof. dr. Boris Rogelj, prof. dr. Damjana Drobne in drugi.

Vabim Vas, da se udeležite strokovnega srečanja 16. in 17. septembra v Termah Dobrna.

​Prijava možna na sledeči povezavi​ : http://www.spomincica.si/?page_id=6767