O-STA

Hunter Ultrasonics poziva k čistejšemu načinu čiščenja filtrov za dizelske motorje

Okoljevarstveni predpisi niso uspešni pri zmanjševanju emisij ogljika iz dizelskih motorjev

TORONTO - 12. julij 2016 - Vsi predpisi, od obsežnih smernic Pariškega sporazuma iz leta 2015 do določb za necestna vozila, so bili namenjeni za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.

Vendar, kot v nedavnem članku poudarja Ken Hunter, ustanovitelj in direktor Hunter Ultrasonics, ukrepi za zmanjšanje onesnaženja ne upoštevajo ključnega dela procesa - rednega, temeljitega čiščenja motornih filtrov.

Za več informacij preberite "Ultrasonic Cleaning - the Green Way to Clean Diesel Particulate Filters".

Lastniki, uporabniki in proizvajalci dizelskih motorjev morajo pozvati vlade po celem svetu, da te ne le zahtevajo, da so v vseh dizelskih motorjih nameščeni filtri za trdne delce (DPF), ampak tudi zagotovijo smernice za pravilno vzdrževanje in čiščenje teh filtrov v vseh prihodnjih standardih.

To je bistveni del enačbe za izpolnitev ciljev zmanjšanja emisij ogljika v prometu.

Aktivna regeneracija, vse bolj priljubljen način čiščenja zamašenih filtrov DPF, je neučinkovita, ker:

· delce sežiga pri visokih temperaturah, pri katerih se onesnaževala sprostijo nazaj v ozračje, s čimer se pravzaprav izniči namen namestitve filtra,
· vodi v večji izpad delovanja in zmanjšanje produktivnosti, medtem ko je motor neuporaben med procesom,
· poveča porabo goriva in stroške.

Onesnaževanje se bo še naprej povečevalo, razen če ne bodo sprejete proaktivne smernice čiščenja in manj škodljive metode, kot je npr. ultrazvočno čiščenje.

Za več podrobnosti o postopku ultrazvočnega čiščenja in o tem, kako lahko zmanjša stroške vzdrževanja DPF, podaljša življenjsko dobo motorja in zmanjša stroške goriva zaradi večje učinkovitosti, obiščite hunterultrasonics.com.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontakt za medije:

Hunter Ultrasonics
Za nadaljnje informacije:
Ken Hunter, 416-605- 7547
ustanovitelj in direktor
ken@hunterultrasonics.com
www.hunterultrasonics.com