O-STA

Dom Petra Uzarja Tržič, zunanji vadbeni park Elan

Svečana otvoritev edinstvenega zunanjega vadbenega parka v četrtek, 11.08. ob 10. uri v Domu Petra Uzarja v Tržiču.

Ko združijo moči strokovnjaki, kot so dr. Vojko Stropnik s Fakultete za šport, g. Igor Žerjal, nekdanji vrhunski gimnastičar in profesor športne vzgoje, ter Elan Inventa iz Begunj, dobimo rešitev, ki je na prvi pogled zelo enostavna, ko pa se z njo pobliže spoznamo, se ji lahko samo globoko priklonimo.

Tržič, natančneje Dom Petra Uzarja, je dobil pravi in razvojno dovršeni zunanji vadbeni park, namenjen

starostnikom in vsem ostalim uporabnikom, ki so iz različnih razlogov gibalno omejeni in je njihovo

osnovno gibanje oslabljeno.

Zunanji vadbeni park je lahko umeščen v okolicah domov za ostarele, v naseljih z oskrbovanimi

stanovanji, v sklopu rehabilitacijskih ustanov, v parkih in ob sprehajalnih poteh, ter drugih priljubljenih zbirališčih starostnikov.

Vadbene postaje so namenjene predvsem izboljševanju ravnotežja, koordinacije in moči, ter spodbujajo k ponovni čimboljši gibljivosti in pokončni drži uporabnikov. Zasnovane so tako, da je uporaba enostavna in le redko dovoljujejo napake, hkrati pa so možnosti uporabe zelo široke.

Z redno in sistematično vadbo si lahko osebe močno izboljšajo kakovost življenja in bivanja, saj redna in pravilna vadba izboljša tako splošno počutje kot svobodo gibanja. Obremenitve pri posameznih vajah se lahko stopnjujejo, zato so vadbene enote neprestan izziv uporabnikom za doseganje novih ciljev.

Vadbene postaje so izdelane iz posebej prepariranega masivnega lesa in aluminija, zagotavljajo dolgo življenjsko dobo na prostem brez posebnega vzdrževanja. So zelo stabilne in upoštevajo vse vidike varnosti. Izdelane so s stilom, ki se odlično zlije z naravnim okoljem in tako tak park hitro postane prostor za dnevna druženja in hkrati spodbuja in motivira h gibanju.

Elan Inventa zunanji vadbeni park Domu Petra Uzarja predaja v uporabo in testiranje, tudi zato

ker so vodstvo in strokovno osebje doma pokazali velik interes in pripravljenost na sodelovanje

in predvsem zato, ker verjamemo, da je znanje, ki ga imamo, potrebno najprej prenesti v življenje, da lahko zaživi in se razvija naprej.

Fotografije so vam na voljo na povezavi: https://we.tl/ANzOXIw1sM, lahko pa nam pošljete tudi povratno elektronsko pošto in vam jih pošljemo.